Champagnehuset Tribaut Schloesser ble grunnlagt på begynnelsen av 1900-tallet.

Det hele startet da den unge bonden René Schloesser emigrerte fra Luxembourg og flyttet til Champagne. Og som med alle romantiske historier, møtte han sin Lucie Coutelas. Hun var også bonde og vinavler fra Romery. De giftet seg 1927 og solgte sine druer til de lokale champagnehusene. I 1929 kom det store børskrakket og med det ble det også bråstopp for salg av druer. Derfor besluttet René og Lucie og produsere og selge sin egen champagne. Og dermed var champagnehuset Schloesser født.

Til og begynne med, produserte de rundt 1000 flasker. Og hver morgen syklet René ned til jernbanestasjonen i Damery og sendte flasker med champagne til Paris hvor slektninger solgte dem til restauranter i Paris.

Etter andre verdenskrig,  vokste salget av Champagne og produksjonen på Maison Schloesser  gradvis. Og alt ble solgt i Paris og Lyon.

Suzanne og Jean

Navnet Tribaut Schloesser kom først i 1950, da René og Lucies datter Suzanne, giftet seg med den unge vinbonden Jean Tribaut. Og oppgjennom 1950 og 60 tallet kjøpte de opp mer og mer vinmark, forbedret sine fasiliteter og utstyr for å øke produksjonen og bedre kvaliteten. Og da deres sønn Jean-Marie overtok driften av vinmarkene i 1967, og Jean fokuserte på den kommersielle driften, var suksessen virkelig hjemme. Dels med at de fikk råd til bygge den nåværende vingården og kjellere og dagens 600 liters eikefat, men også at de fikk en eksport av sine viner. Først til Tyskland, senere til Belgia, Storbritannia, Sveits og USA.

Den fjerde generasjonen

I dag er det den fjerde generasjonen som drifter champagnehuset. Jean-Marie sine to sønner, Sébastien og Valentin drifter huset etter samme ide og filosofi som de tidligere generasjonene. I dag har Tribaut Schloesser kunder i over 25 land rundt om i verden.

Tribaut Schloesser Cuvée René Brut. Frankrike, Champagne. Pris kr. 451,90 Poeng: 92/100

Druene er Chardonnay 70%, Pinot Noir 30%. Fin gul farge med et lite grønt skjær. Flotte små bobler. Duft av eple, kjeks, blomster og bitte litt fat. Smaken er riktig frisk med en fin fylde. Mjuk og kremet. Meget godt balansert syre og sødme. En lang og elegant ettersmak. Passer til lyst kjøtt eller bare nytelse. Meget bra kjøp.

Tribaut Schloesser Premier Cru. Frankrike, Champagne. Pris kr. 351,80 Poeng: 89/100

Druene er Pinot Noir 60%, Pinot Meunier 20%, Chardonnay 20%. Gulgrønn farge. Fine bobler. Bra duft av grønne epler, kjeks og små hint av fersken. Frisk og fruktig smak som lever opp til duften. Bra balansert syre og sødme. En frisk og fruktig ettersmak. Best til kos men fungerer også bra sammen med fisk. Meget bra kjøp.

Tribaut Schloesser Blanc de Blanc. Frankrike, Champagne. Pris kr. 351,80 Poeng: 86/100

Drua er Chardonnay, lys gul på farge med et lite grønt skjær. Ok bobler. Meget bra duft av grønne epler, bitte litt sitrus og gjærbakst. God frisk smak med epler og litt elegant sødme som balanserer syren og fruktigheten. Meget fin og lang ettersmak . Passer fint sammen alt godt fra havet. Meget bra kjøp.

Tribaut Instant Gourmand Sec. Frankrike, Champagne. Pris kr. 223,50 Poeng: 84/100

Laget på Pinot Noir 40%, Chardonnay 30%, Pinot Meunier 30%. Gul på farge. Litt store bobler. Duft av gule epler, bitte litt bakst og fersken. Smaken er rund men med litt for mye sødme. Lever opp til duften med sine epler og fersken. En bra og lang ettersmak. En vin som fungerer best sammen med litt søte desserter.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.