Av og til føler man seg virkelig privilegert. Som når man får smake Matua viner sammen med vingårdens grunnlegger, New Zealenderen Bill Spence.

Han er en eldre meget energisk mann som snakker entusiastisk og med stor pasjon om sitt livsverk Matua. I dag, så fungerer han som ambassadør for vinfirma og Godt Drikke kommer med et lengere intervju med ham førstkommende søndag. Men, først til gårsdagens smaking i Trondheim.

Matua Marlborough Pinot Noir 2017. New Zealand, Marlborough. Pris kr. 148,90 Poeng 87/100

Drua er Pinot Noir. Fin rubin rød farge. Meget bra duft av røde bær med fine hint av urter. Smaken er frisk og fyldig. Fin fruktighet med en meget fin syre og sødme. Mild tannin. Lever glimrende opp til duften med sine røde bær. God ettersmak. Passer fint til lyst kjøtt og salat. Meget bra kjøp.

Matua Lands and Legends Central Otago Pinot Noir 2016 New Zealand, Central Otago Pris kr. 199,90 Poeng 90/100

Druen er hundre prosent Pinot Noir. Vakker mørk rød farge. Meget bra duft av jordbær, urter og bitte litt eik. Fyldig og rund på smak. Frisk med bra fruktighet. Flott balansert syre og sødme. Meget bra ettersmak som varer og varer. En vin som kan brukes til rødt kjøtt. Meget bra kjøp.

Hvitvin.

Matua Lands & Legends Marlborough Sauvignon Blanc 2018. New Zealand, Marlborough, Awatere Valley Pris kr. 184,90 Poeng 90/100

Som navnet sier, er vinen laget på Sauvignon Blanc. Lys gulgrønn farge. En fantastisk duft av melon, epler og noe sitrus. Frisk og fruktig på smak med en fin fylde. En meget godt balansert syre. Lang og god ettersmak. En vin som passer meget bra til kos.

Matua Marlborough Organic Sauvignon Blanc 2018. New Zealand, Marlborough. Pris kr. 136,90 Poeng 86/100

Lys gyllen med et grønt skjær. En riktig bra duft av sitrus med hint av stikkelsbær. Vinen er frisk med en fin fylde. Lever opp til duften med sin sitrus. Meget bra syre. En ren og lang ettersmak. En vin som passer glimrende til salat og kos. Ekte løp og kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.