Ukens rimelige viner er alle på Bag in Box. En enkelt er ny årgang, resterende er nye bekjentskap.

Wongraven Alleanza Langhe Rosso 2017. Italia, Piemonte, Langhe. Pris kr. 439,90

Druene er Nebbiolo 37%, Barbera 62%, Pelaverga 1%. Fin mørkerød farge. Ung frisk duft med kirsebær og fine hint av urter. Frisk og fyldig smak. Bra fruktighet. Meget godt balansert syre og sødme. Bra tannin. Lever flott opp til duften. God ettersmak. Passer bra sammen med pasta eller en god kjøttgryte. Meget bra kjøp.

Lindeman’s Bin 45 Cabernet Sauvignon 2018. Australia, South Eastern Australia. Pris kr. 424,90

Drua er Cabernet Sauvignon. En mørk rød farge med et blått skjær. En veldig god duft av mørke bær og et fint hint av tre. Smaken er fyldig og bløt. Frisk og fruktig. Lever opp til duften med sine mørke bær og frukt. Riktig bra balansert syre og sødme. Ok tannin. Bra ettersmak. En vin som går fint sammen med kjøttgryte. Meget bra kjøp.

Ch. Castagnac Bacchus 2016. Frankrike, Bordeaux. Pris kr. 559,90

Drua er Merlot. Rubinrød farge. Duft av bjørnebær, litt lakris og urter. Frisk og fruktig på smak. Klassisk «merlot bløt» Bra syre og en mild tannin. Fin ettersmak. Passer sammen med lyst kjøtt.

Rosévin.

Ch. Castagnac Rosé 2017. Frankrike. Pris kr. 499,90

Vinen er laget på drua merlot. Lys rosa på farge. God fruktig duft med røde bær og en anelse urter. Frisk og fruktig smak med bra fylde. Lever fint opp til duften. Riktig bra syre og sødme. En bra ettersmak. En vin som passer aller best til kos

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.