Finnes det noe kjedeligere enn å lage middag til en person? Det vil si, til deg selv.

Ok det finnes sikkert mange ting som er mye kjedeligere. Men uansett så er det et tiltak. Så her kommer det en ny spalte som vil dukke opp med ujevne mellomrom. En spalte for de single som synes det er et tiltak å lage middag bare til seg selv.

Jeg elsker potetstappe. Så lenge den ikke kommer fra pose og er blaut og jævlig. Så her er mitt forslag på potetstappe med hvitløk og baconterninger. Som regel lager jeg dobbelt porsjon. Den ene delen fryser jeg ned og gratinerer med ost en dag jeg virkelig ikke gidder å lage middag. Og alt kan jo gratineres. Nesten.

To porsjoner.

Ingredienser.

½ kg potet
½ stk kinesisk hvitløk. Man kan bruke et fedd vanlig hvitløk også, men den kinesiske har en bedre smak.
½ dl hakket frisk kruspersille
½ dl hakket frisk timian
1½ ss smør
Baconbiter
Løk.
smak til med salt og pepper
kokevannet av potetene. Eller melk.

Sånn gjør du.

Skrell potetene og del i biter. Kok dem møre med hakket hvitløk. Hell fra kokevannet, men ta vare på det. Mens potetene koker, så fres baconterningene og løken. Mos poteter, rør inn smør og hakkede urter. Glem nå ikke løken og bacon. Rør dem inn også. Spe med litt av kokevannet til passe konsistens. Det er den sunne varianten. Jeg liker best å bruke melk. Smak til med salt og pepper. Så er det bare å legge opp på en tallerken, åpne en pils og bare nyte.

Opprinnelig fant jeg denne oppskriften på Opplysningskontoret for frukt og grønt. Men det har skjedd noen endringer underveis.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.