Våkne opp Bodø. Bådin er her.

0
Elleve måneder etter at Bådin AS ble stiftet og fem måneder etter at bryggeriet ble installert, kommer det første ølet fra fatene.

Bådin– Vi ligger langt etter byer som Oslo, Bergen og Trondheim. Og vi drømmer om å putte Bodø på kartet, sier bryggekompisene til avisen an.no. Og bryggerkompisene er Eirik H. Ofstad, Jakob Broderstad, Morten Iveland og Andreas Myrvold.

Pale Ale

Første brygget som bryggeriet kommer med, er en amerikansk pale ale tilsatt rike mengder av humlen Mosaic. Ølet er døpt etter et område i Bodø, Rensåsen.

-Andreas smalt inn i et tre på akebrett som liten gutt. Det holdt på å gå skikkelig galt. Jeg gikk i Rensåsen daghjem og er flasket opp på varmmat fra sykehuset. Rensåsen er byens grønne lunge og har vært et viktig samlingssted i våre liv, sier Eirik Hugaas Ofstad til AN om navnvalget.

Humlen Bådin bruker, er en alt-i-et-humle som gir både fruktighet og bitterhet.

bådin-Pale ale er en engelsk ølstil som fikk en renessanse i Amerika for tretti år siden. Det er en amerikaniserte versjonen vi er inspirert av, forklarer Andreas Myrvold, som har komponert oppskriften.

Håndverksbryggeri.

Som de fleste håndverksbryggerier, er alt gjort for hånd. Hvert brygg krever nærmere 100 arbeidstimer. Fra kverning av malt til etikettene klistres på.

– Hovedårsaken til at det har tatt tid før vi nå er klare til lansering er at vi gjør dette ved siden av fulltidsjobber. Det blir brygging i helgene og på kveldstid.

Den viktigste grunnen til alt arbeide, er det snevre utvalget av øl i Bodø.

-Vi skal gjøre hva vi kan for å gjøre byen vår fornøyd. Rensåsen er et øl vi synes det er spennende både å brygge og å smake – det er et øl vi ikke blir lei av. Vi håper Bodøs befolkning vil synes det samme.

Det skal bli spennende å se hva Bådin klarer å komme opp med i fremtiden. Så følg med denne gjengen fra Bodø.

Kilde: an.no

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.