Inntil 1993, ble Domaine de Villeneuve drevet av madam Veuve Arnaux.

Da solgte hun til to ivrige herrer, mediemogulen Philippe du Roy de Blicquy og hans gode venn, notaren Wallut. Det var ikke verdens største eiendom, knappe 8,4 hektar. Og det var heller ikke spesielt velholdt. Fordelen var at vinstokkene var riktig bra. Med en alder fra 30 til 100 år gamle. Noe som betydde at de ga en lav avkastning, men med høykvalitetsdruer som gir god intensitet og riktig god kvalitet på vinen.

Noe av de første de gjorde var å investere i et nytt produksjonsanlegg  i etasjer så vinen kunne tappes med tyngdekraften. En annen sak som var viktig for duoen, var å legge om til økologisk og biodynamisk drift. I 1998 ble gården servisert som biodynamisk. Våren 2003 trakk  Roy de Blicquy seg ut av driften på grunn av helseproblemer og Stanislas Wallut overtok driften.

Dom. de Villeneuve Châteauneuf-du-pape Les Vieille Vignes 2016. Frankrike, Rhône Sør, Châteauneuf-du-Pape. Pris kr. 399,90 Poeng 91/100

Druene er Syrah 8%, Grenache 70%, Mourvèdre 16%, Cinsault 4%, Clairette 2% fra 112 år gamle vinstokker. Fin mørkerød farge med et blått skjær. Lekker duft av både røde og mørke bær. Hint av lær og urter. Smaken har en veldig bra fylde med en god fruktighet. Rund. Bra balansert syre og sødme. Meget bra ettersmak med mørke bær mot slutten. En vin som passer fint sammen med lam. Kosevin i jula. Meget bra kjøp! Denne vinen kan du finne i basisutvalget.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.