Er du lei av å stresse rundt for å finne den siste gaven til en du er glad i?

Her er noen forslag på siste liten julegaver til voksene. Alle produktene fra vinmonopolet er i basisutvalget og skal finnes på de fleste vinmonopol.

Norge er et land av rødvinsdrikker. Og vi elsker italiensk vin, men hvorfor ikke gi vekk noe helt annet? For eksempel en av verdens beste viner som kommer fra Libanon.

Chateau Musar 2012.Libanon, Bekaadalen. Pris kr. 379,90 Poeng 93/100

Druene er Carignan 33%, Cabernet Sauvignon 33%, Cinsault 33%. Dyp, varm brunrøde farge. Duft av frukt, fiken, dadler og krydder. Smaken er fyldig, frisk med en god syre og sødme. En herlig fruktighet. Bra tannin. Veldig lang ettersmak. Perfekt vin til lam. Her behøver jeg ikke en gang å si at det er et veldig godt kjøp?

Det er vel ingen hemmelighet at jeg er veldig glad i tyske riesling viner. Og denne her er en av grunnene til det. Den perfekte julegaven.

Leitz Rüdesheimer Berg Rottland GG 2018. Tyskland. Rheingau. Pris kr. 395,- Poeng 91/100

Gulgrønn på fargen. Nydelig duft av sitrus, epler med et fint hint av blomster. Mjuk og fyldig munnfølelse. Frisk og fruktig med samme sitrus og epler som i duften. Perfekt syre og en lang og god ettersmak. Passer til fisk som torsk. Mye vin for pengene. En ekte løp og kjøp vin.

Champagne og bobler er fest. Og ikke minst er det romantikk. Den perfekte gaven til en man virkelig elsker.

E.Michel Premier Cru Extra Brut. Frankrike, Champagne. Pris kr. 310,20 Poeng 92/100

Akkurat som med vinen over, var dette en vin jeg forelsket meg i da jeg smakte den for noen år siden. Forøvrig en vin som bare selges i Norge. Lys strågul i fargen, god dufter av eple, sitrus og noe kjeks. Her finner vi også de elegante små boblene og en smak som er fylt av en fin fruktighet. Samme epler, sitrus som i duften. Perfekt syre og sødme som følges ad i en riktig bra ettersmak. Denne vinen gjør bestemt ingen ulykkelige. En ekte løp og kjøp vin.

Jeg er ingen stor konjakkdrikker. Men akkurat denne her er perfekt som gave til alle konjakkelskere.

Bache-Gabrielsen Sérénité Très Vieille Grande Champagne. Frankrike, Cognac Pris kr 849,90 (70 cl) Poeng: 95/100

Druene er Ugni Blanc 90%, Folle Blanche 10%. En utrolig vakker og dyp gyllenbrun farge. En elegant duft av tørket frukt, appelsin og eikefat. Smaken har en meget god konsentrert fylde. Lever flott opp til duften. En perfekt balanse. En lang, varm og tørr ettersmak. Den perfekte julegave til Cognacelskeren.  Meget bra kjøp.

Hellstrøm er en allsidig mann innen det kulinariske. Så det er kanskje ikke så rart at han også behersker kunsten å sette sammen en akevitt som går utenpå det meste. En akevitt jeg virkelig elsker. Perfekt som julegave.

Hellstrøm Aquavit. Norge, Aust-Agder. Pris kr. 400,- Poeng 92/100

Potetbrennevin. Fin gyllen farge med en lekker duft av karve og en anelse sitrus. Rund, mild og elegant smak. Personlig er jeg svak for karven og det lille fatsmaken. Fin ettersmak. Passer veldig bra til ribbe med tilbehør. Ekte juleakevitt.

Så to forslag på gaver fra Godt Drikke. Sammen med Radisson Blu så vil vi lage den beste vinfestivalen og vintoget noen sinne. Perfekt gave.

Annet:

Foto Eirik Karstensen.
Vintoget, stopp «Raketten»

Vinfestivalen 2020

Neste års festival er den 25. april. Og allerede nå ligger det ute billetter kr 275,- eks. Avgift til Hoopla. Som vanlig vil det bli full pakke med mest vin, noe øl og brennevin (Cognac, whisky og gin samt en rekke sommerakevitter fra Arcus) I år vil det bli satt begrensning på antall billetter da det ble rimelig fullt sist år. De første 50 billettene selges for 200,- kr eks avgift til Hoopla. Kode ord for de rabatterte billettene er Radisson20. Billetter til Tromsø Øl- og Vinfestival finner du her.

Årets muntreste spasertur.

I år blir vintoget lørdagen den 25 april etter festivalen. I år så koster det 375,- kroner og det blir 6 steder å besøke. Akkurat som sist år blir du eier av ditt helt eget vinglass som du tar med deg i toget. Vi starter på Radisson Blu. Velkommen til årets vakreste spasertur.

Billetter til vintoget finner du her.

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.