Ukens vin kommer fra Klaus Peter Keller og Weingut Keller i Rheinhessen, Tyskland.

Weingut Keller er ikke akkurat nye i vinbransjen. Allerede i 1789 kom Johann Leonhard Keller,  på flukt fra den franske revolusjonen, til Dalsheim i Rheinhessen fra Sveits. Han kjøpte en eiendom i nærheten av kirken og drev med landbruk og vindyrking. Hans gode forhold til kirken, gjorde at han kort tid etter fikk kjøpe Dalsheimer Oberen Hubacker. En vinmark som familien eier den dag i dag.

Familien Keller har alltid vært kjent for sine gode viner og sin spennende vinkjeller som hadde vin og de fleste årganger samlet og spart gjennom århundrer. Og at de var gode, var kanskje grunnen til at franske soldater plyndret kjelleren og sendte vinen til Frankrike i etterkrigsårene.

I 2001 overtok Klaus Peter Keller og kona Julia driften av vingården. Og det er deres fortjeneste at vinene fra den 23 hektar store eiendommen er blitt verdensberømte. Klaus Peter Keller er utdannet ønolog fra vinuniversitetet i Geisenheim og som mange andre unge tyske vinmakere, hadde han også sin ”gessele” vandring i Burgund. Med denne solide kunnskapen i bagasjen, så lager de noen helt fantastiske viner. Alt fra elegante, tørre og stramme rieslinger til de nydeligeste  dessertviner. Dessverre er det nesten ingen av Kellers viner på polet. Jeg vet ikke riktig hvorfor, men en finnes det. Og hvilken vin.

Keller Riesling Von der Fels Trocken 2018. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 266,90 Poeng 92/100

Drua er selvfølgelig Riesling. En fin gulgrønn farge. God duft av sitrus, grønne epler og små hint av blomster og vinbergsfersken. Fruktig og fyldig på smak. En helt utrolig frukt med epler og sitrus. Meget bra balansert syre og sødme. En lang, tørr ettersmak som man nesten håpet aldri skulle ta slutt. En vin som fungerer meget bra sammen med fet fisk. Her er det utrolig mye vin for pengene. Og det beste er at den kan lagres og utvikle seg de neste ni, ti årene. Løp og kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.