Kanonkop Cabernet Sauvignon, en spennende Sør-Afrikaner.

Sør-Afrikansk vin blir bare bedre og bedre med mange riktig spennende produsenter. En av de spennende gårdene er  Kanonkop Estate.

Da den økonomiske boikotten av apartheidsystemet i Sør-Afrika slo igjennom for fullt, skapte det store problemer for vinindustrien som knapt nok solgte en flaske vin ut av landet. Det var først da demokratiet ble innført i 1994, som Sørafrikansk vin igjen kom ut på verdensmarkedet. Problemet de første årene var at hele industrien hang etter med gammeldagse produksjonsmetoder og liten erfaring med eksport. Noe som gjorde at det var mye dårlig kvalitet som kom ut på markedet. Men de siste 20 årene har det vært en vin markant kvalitetsbedring. Og igjen er det spennende og morsomt å botanisere i vin fra Sør-Afrika.

Kanonkop Estate.

Kanonkop Estate befinner seg i skråningene ved Simonsberg Mountain i regionen Stellenbosch.

Navnet fikk gården visst nok for at en kanon ble avfyrt på en bakketopp nær eiendommen hver gang et skip var på vei inn i Table Bay-bukten på 1600-tallet. I dag er eiendommen på 120 hektar og driftes av brødrene Johann og Paul Krige. Kjellermester er den meget anerkjente vinmakeren Abrie Beeslaar.

Kanonkop Cabernet Sauvignon 2013. Sør-Afrika, Coastal Region, Stellenbosch. Pris kr. 329,90 Poeng 88/100

Vinen er laget på hundre prosent Cabernet Sauvignon. Dyp rød farge. Riktig bra duft av solbær med fine hint av fat. Smaken har en flott fylde, meget bra syre og sødme. Lever flott opp til duften med sine mørke bær og sitt lille hint av fat. Bra Tannin.  God  ettersmak. Går bra sammen med storvilt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.