Siden det er vår og siden Godt Drikke har fått helt ny layout, så er ukens vin en champagne.

Og det er ikke hvilken champagne som helst. Det er nemlig en av mine favoritter og en champagne som ikke koster det hvite ut av øynene, som dansken sier.

2202901-1Boizel Blanc de Noirs

Historien om Champagne Boizel handler om en familie som har tatt vare på tradisjoner i 5 generasjoner, og i denne perioden stått i mot den store industrialiseringen av området Helt siden Boizel startet med produksjon av champagne i 1834, har de skaffet seg et rykte som en av de aller beste kvalitetsprodusentene i Champagne, og allerede på midten av 1800-tallet eksporterte de vinene sine til store deler av verden.  Og sånn er det fortsatt den dag i dag da Christophe Roques Boizel, står for champagnehuset.

Og hvordan er Boizel Blanc de Noirs? Den har en perfekt strågul farge, lekre små bobler som kiler både ganen og fantasien. Duften har alt det en champagne skal ha. Det er brøddeig, sitrus og det lille udefinerbare som gjør vinen ennå bedre. Smaken er en opplevelse av friskhet, frukt og en syre og sødme som er tett på det perfekte. Hva den kan brukes til? Nytelse. Meget godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.