Ukens rimelige vintips er Affentaler Riesling Brut. Tysk musserende vin

0

Selv om Affentaler Winzer eG kun har eksistert siden den 22.10, 2018. Så er historien til det tyske vinkooperativet mye eldre.

Men 2018 fusjonerte Affentaler Winzer eG og vin-kooperativet Baden-Baden. De hadde jobbet sammen i lang tid. Blant annet med logistikk og ikke minst med deres felles tappelinjer i Bühl som de kjøpte sammen i 2014.

For Affental sin del begynte moroa i 1908 da 24 vinbønder slo seg sammen om en felles vinproduksjon forening. Og det var første gangen noen hørte om Affental. Hvitvinskooperativet i nabobyen Eisental ble grunnlagt 1937. I løpet av årene som gikk frem til 2018 var det flere små kooperativer som fusjonerte inn i de to kooperativene… og som sagt, i 2018 var de en enhet. Det viktigste for Affentaler Winzer eG, er eierne. Det vil si alle vinbøndene som leverer sin kvalitetsdruer til kooperativet.

Affentaler Riesling Brut- Tyskland, Baden. Pris kr. 139,40

Ukens store opplevelse når vi snakker om rimelige viner, var denne sekten. Akkurat som de fleste proseccoer, er den laget med Methode Charmat. Drua er Riesling. Lysgul med et grønt skjær. Fine bobler. Duft av grønne epler, sitrus og noe kjeks og blomst. Frisk og fruktig smak. Samme epler og sitrus som i duften. Bra syre med en liten sødme. God ettersmak. En ekte kosevin. Her er det masser av kos og vin for pengene. Løp og kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.