Joe Biden vant, Godt Drikke feirer med Club Sandwich og en Pinot Noir.

Så er endelige det store valget over. Ja, jeg mener det der i USA. Og hva kan være bedre enn å feiere med en amerikansk sandwich og en amerikansk Pinot Noir?

Det er mange teorier om club­sandwichens opphav, blant annet at den oppsto i Saratoga Club-House i 1894. At den var vanlig på slutten av 1800-tallet er i hvert fall sikkert, da den har frekventert koke­bøker siden 1903. Du kan bruke alle ­typer mørt og lyst kjøtt til ­sandwichen. Det er for eksempel en ypperlig anledning til å bruke opp rester av kalkun eller ribbe.

Club Sandwich

(Til 2 dobbeltdekkere)

4 skiver bacon
olje til steking
salt og pepper
200 g kylling- eller kalkunfilet
100 g sprø grønn salat
2 tomater
6 skiver toastbrød
4 ss aïoli

Del baconskivene i to og stek i olje i en stekepanne og la dryppe av på et tørkepapir. Salte og pepre fileten og stek i pannen, ca. 5 minutter på hver side, la hvile og skjær i skiver. Vask salaten og riv i biter. Skjær tomater i tynne skiver. Rist eventuelt brødet lett og avkjøl. Smør aïoli på brødskivene. Legg to brødskiver lagvis med salat, kylling, bacon og tomat og topp med en skive for hver sandwich. Press brødskivene sammen og skjær dem i to på skrå. Stikk eventuelt i grill- eller cocktailpinner i, slik at de holder seg sammen. Server gjerne sandwichene med sylteagurk, cherrytomater og potetchips.

Aïoli

1 fedd hvitløk
1 eggeplomme, romtemperert
1 ss dijonsennep
2 ts hvitvinseddik
salt og nykvernet pepper
3 dl nøytral god olje, romtemperert
½ dl smaksrik olivenolje
kaldt vann

Skrell og finhakk hvitløk. Visp sammen egg, sennep, hvitløk, eddik, salt og pepper i en kjøkkenmaskin. Spe med 2 dl olje i en tynn stråle, mens maskinen går, til aïolien er tykk og fast. Tilsett litt kaldt vann til blandingen blir lys og luftig, og spe med resten av oljen. Juster med mer vann dersom aïolien blir for tykk. Smak til med salt, pepper og eventuelt hvitvinseddik. Husk nå at man kan kjøpe ferdig aioli.

Så til vinen. Selvfølgelig er det en Pinot Noir fra USA.

Bogle Pinot Noir 2017. USA, California, Clarksburg. Pris kr. 229,90 Poeng 87/100

Druene er Pinot Noir 90%, Petite Syrah 10%. Mørkerød farge. Duft av røde bær, kirsebær og hint av plommer. Smaken har en god fylde og fin fruktighet. Samme kirsebær som i duften. God syre, fin tannin. En riktig bra ettersmak. Passer fantastisk sammen med Club Sandwich. Spis, drikk og nyt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.