Det har blitt kalt verdens beste sushi-øl. Og det er det kanskje, men jeg har ikke smakt alt øl som er brygget til sushi.

Derimot kan jeg si at Mack Mikrobryggeri sin variasjon av sushi-øl, som forøvrig dukker opp i butikkene nå på mandag, er det beste jeg har smakt av sushi/ fiske-øl så langt. .

Mack Mikrobryggeri #1 Sushi-øl. Norge Tromsø 

Innehold: Vann, malt, humle, gjær og grønn te.
Ølet ble skapt som et samarbeide mellom Esben Rørnes, leder for Mack Mikrobryggeri, Gunnar Jensen, kjøkkensjef på Mathallen i Tromsø, og Mats Carlehög, sensoriker i Nofima. Utgangspunktet er Mack Mikrobryggeris ”Saison”, dog med noe nedtonet bitterhet samt tilsatt grønn te. Og det at de har tonet ned bitterheten og tilsatt grønn te, er egentlig ikke noen dum ide. Grønn te er den vanligste drikken til sushi i Japan og saisonen gjør at man fortsatt sitter igjen med en god smak av øl. Ølet har en disete lysgul farge. fin frisk duft av humle, blomst, te og en anelse sitrus. Smaken har en lekker frisk smak med en riktig god munnfølelse, god fruktighet, en glimrende ettersmak. En øl som selvfølgelig passer glimrende til sushi men like gjerne til torsk, karpe, gjedde, kveite og annen fisk. Om jeg hadde en fiske- eller sushirestaurant, hadde jeg sikret meg noen kasser. Siden jeg ikke har det, så går det helt greit med noen flasker. Mektig bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.