Ukens vin kommer fra Côtes du Rhône, nærmere bestemt fra  cru´en, Lirac.

Familien Roussel under ledelse av Pierre, har produsert vin på Domaine du Jonicer siden 1964. Da datteren Marine Roussel og hennes mann overtok driften og gården i 1989, var de opptatt av å drive økologisk og senere også biodynamisk. Dette for blant annet å fremheve hver enkelt druetypes karakter og potensial i de unike vinmarkene. Intensiteten og kompleksiteten i druene gjenspeiles i vinene. Eiendommen består i dag av 32 ha vinmarker, som ligger formet i gamle terrasser på rullesteiner “galets roulés”. Avlingene er lave på mellom 12 og 30 hl/ha, (tillatt avling er 40 hl/ha. En og alene for å få frem bedre kvalitet på druene.

Joncier Lirac Le Classique 2013. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 249,80 Poeng 90/100

Druene er Grenache 30%, Syrah 60%, Cinsault 5%, Carignan 5%. Alle håndplukket og 100% avstilket. Vinen er spontangjæret og lagres etter gjæring i sementtanker som er bygget ned i undergrunnen for å få den mest naturlige gjæring før den tappes på flaske.

La meg bare si det først som sist. Her er vær dråpe verd pengene. Dyp rød farge. Lekker duft med mørke bær og små hint av urter. Her er også det lille udefinerbare som gir ennå et lag på duften. Smaken er frisk, fruktig med en perfekt fylde. Perfekt syre og sødme med bra tannin. Lang og god ettersmak. En vin som går fint sammen med vilt og lam. En ekte løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.