Østerrikeren Christoph Hoch, er en av de unge, nye vinmakerne i Kremstal.

Han starte å arbeide med vin i 2009 på sine foreldres vingåd. Men allerede i 2010 kjedet han seg så voldsomt av å lage tradisjonelle viner, så derfor splittet han og foreldrene lag og Chrisop Hoch begynte å eksperimentere med vinene. Fra foreldregården, fikk han 5 hektar land, spredd over fire vinmarker i landsbyen Hollenburg.

Hollenburg.

Hollenburg ligger på sørsiden av Donau og akkurat som i en del andre områder i Kremstal er jorden en konglomerat. Eller på godt norsk, blanding av krit som er en sedimentær bergart og som kommer fra alpene og flodstein fra Donau og Traisental elva.

36000 flasker vin.

Hans aller første årgang kom i 2013 og i 2015, ble alle vinene hans sertifisert organisk og biodynamisk.
Hele produksjonene hans er på cirka 36000 flasker. Druene er 70 prosent Grüner Veltiner og 30 prosent Riesling. 30 prosent av produksjonen hans, er musserende vin. Målet er å skape en vin som vekker følelser og skaper entusiasme for vinen. Måten han gjør dette på, er med spontan gjæring i tønner av eik og akacia. Etter gjæring, så lagres vinen i gamle fat. Men Christoph Hoch er slettes ikke fremmed for å blande ulike druer og vin friskt, så teknisk sett er det ikke vin.

Orginal.

Hoch-viner er veldig originale og Christoph Hocher er så absolutt en av de beste produsenten av de «nye» vinene i Østerrike. Det krever mot å skyve grensene til den klassiske østerrikske stilen og er det noe som er risikabelt i en rimelig konservativ vinverden så er det nemlig det  å flytte grenser og være nyskapende.

Christoph  Hoch har virkelig skapt noe nytt som bryter totalt med den tradisjonelle Kremstall stilen og han bryter solid med alle appellasjonsreglene. Og er det noe som er spennende, så er det å smake viner uten grenser. Christoph Hoch har en smittsom entusiasme, og den entusiasmen har smittet vinene hans også.

Christoph Hoch Kalkspitz. Østerrike,  Kremstal. Pris Kr. 209,90 Poeng 90/100.

En sjeldent bra perlende vin. Og hvilken druemiks. Blauer Portugieser 2%, Sauvignon Blanc 3%, Grüner Veltliner 90%, Riesling 2%, Zweigelt 3%. Vinen er spontanfermentert og modnet i tank og brukte fat, andregangsgjæring i flaske. Lys gul på farge med retning av oransje. Frisk, fruktig duft. Bitte små fine bobler. Akkurat som i duften, er den frisk og fruktig. Perfekt syre og sødme. En lang og frisk ettersmak. En vin som går fint sammen med fisk men ennå bedre til kos, diskusjoner og latter sammen med venner. Løp og kjøp.

Forrige artikkelTre på C
Neste artikkelUkens Vin.
Vidar Pedersen
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.