Tre toppviner fra Chablis.

chablis landsbySommer er blant annet, varme sommerkvelder og Chablis.

Det finnes vel ikke noe bedre enn varme sommerkvelder sammen med venner, eller melankolsk ensomhet og et virkelig godt glass vin. Her har du tre på raden.

ch du valChablis Prémier 1.er Cru Côte de Jouan 2012, Château du Val de Mercy 88 Poeng

Vinen har en fin, lys strågul farge. Duft av barndommens grønne epler og hint av blomster. Smaken har en fin og fyldig start. Noe av duftens grønne epler anes sammen med en god syre. Mot slutten en liten bitterhet som oppleves spennende. Importøren foreslår Bress kylling, og det er så absolutt ikke et dårlig forslag, selv om jeg nok velger meg en kylling fra Stange. Dette er en vin som er verdt pengene. Hvor finner man en så bra Chablis til 185,- kroner?

Fourrey Chablis Premier Cru Mont de Milieu 2010 88 poeng.

Fargen er fin lys gulgrønn. Duften er elegant med blomster og sitrus. Smaken har et godt fruktig anslag. Sitrus og epler. Syren er virkelig balansert. God fedme.  En tørr, lang ettersmak som virkelig leker med min gane. Ennå en vin som er verdt pengene.

Chavy-Chouet Meursault Clos des Corvées de Citeau 2012 92 poeng.

Fargen er vakker gulgrønn. Duften fyller nesen med litt fat, sitrus og grønne epler. Smaken lever vakkert med duften med sine epler og sitrus. Men, det finnes også en god fedme, en virkelig godt balansert syre med en lang god ettersmak. Dette er et virkelig godt kjøp. Og når du først er på polet, ta med to og la den ene ligge noen år. Dette er en vin som vil utvikle seg mer i årene som kommer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.