De siste 30 årene har det skjedd mye på det tyske vinmarkedet.

Jo, det har alltid funnets bra tyske viner. Før den 2. verdenskrig, så var tysk vin begrepet på kvalitet. Etter krigen lå den tyske vinindustrien med brukket rygg og for å komme seg sånn noenlunde på bena, satte man i gang en masseproduksjon av motbydelige søte viner som passet først og fremst det amerikanske markedet. Heldigvis så skjedde det noe på 1980 tallet da unge, spennende produsenter gikk tilbake til det opprinnelige og begynte å dyrke tørre, spennende viner igjen. Og med ennå en ny generasjon vinmakere,  så er det etter min mening ikke noe vinland som produserer bedre riesling enn tyskerne.

Bassermann-Jordan Pechstein Riesling Grosses Gewächs 2016. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 419,90 92 poeng.

Ny årgang. Drua er Riesling. Fin gulgrønn farge. Nydelig fruktig duft med sitrus, grønne epler med små hint av blomst. En frisk, fyldig og fruktig smak som lever opp til duften med sin sitrus og grønne epler. Meget bra balanse mellom syre og sødme. En lang, god ettersmak. Passer sammen med lyst kjøtt og fisk. Meget bra kjøp.

Gut Hermannsberg Rotenberg GG 2017. Tyskland, Nahe. Pris kr. Poeng 92/100

Drua er selvfølgelig Riesling. Gulgrønn på farge. En intens duft av sitrus, fersken og epler. Litt blomst lengst bak. Fyldig og frisk. Bra frukt. God munnfølelse. Meget bra balansert syre og sødme. Lang, frisk ettersmak. En vin som går meget bra sammen med skalldyr eller bare til kos. En ekte løp og kjøp vin.

Robert Weil Kiedricher Riesling Trocken 2017. Tyskland, Rheinagu. Pris kr. 266,- Poeng 88/100

Ny årgang. Riesling. Lys gul med et grønt skjær. Veldig bra duft av epler, sitrus og små hint av blomster. Smaken har en fin fylde, fruktig og frisk. Godt balansert syre og sødme. Lever riktig bra opp til duften. En meget bra ettersmak. En vin som passer de flest lette sommerretter. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.