Ukens vin kommer fra Châteauneuf-du-pape. Nærmere bestemt fra Domaine de la Biscarelle.

Domaine de la Biscarelle ble grunnlagt av Gerard Bouyer i 1984 og er en av de yngre vingårdene i den sørlige Rhône-dalen. Yngre tatt i betraktning av at noen av gårdene er flere hundre år gamle. Navnet kommer fra den geografiske beliggenheten i Les Grein Orange og de har 5 hektar i  Chateauneuf du Pape og 17 hektar vinmark i Cote de Rhôn. På tross av gårdens «unge alder» er vinstokkene gamle. Opptil hundre år.

Helt frem til 2008 ble høsten solgt til negociant men i 2009 debuterte de med vin på egen etikett da datteren til Gerard Bouyer,  Christelle og hennes mann Jerome Grieco, overtok. Og det med stor suksess.

Dom. de la Biscarelle Châteauneuf-du-pape 2014. Frankrike, Rhône Sør, Châteauneuf-du-Pape. Pris kr. 339,90 Poeng 92/100

Druene er Counoise 3%, Grenache 80%, Syrah 15%, Cinsault 2%. Fargen er mørkerød. Meget god duft av mørke bær, urter og bitte litt jord. Smaken har en virkelig god fylde, føles frisk og med en god munnfølelse. Lever opp til duften med sine mørke bær. Meget bra balansert syre og sødme. Bra tannin. Lang og meget god ettersmak som man skulle ønske varte evig. En vin som passer til lyst kjøtt. Vinen bør serveres ved 16-17 C. Et meget bra kjøp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.