Kvaliteten på hvitviner på boks blir bedre og bedre for hvert år. Til denne sommeren har jeg sett på noen som er verdt pengene.

Den første er fra Ciccio Zaccagnini, Abruzzo, Italia. Samme produsent som lager den etter hvert så berømte pinnenevinen.
Yamada Pecorino 2012 86 poeng59747-Yamada-Pecorino-BIB-225h

Fin gul farge, en herlig ung fruktig duft. Fint innslag av blomster og vinbergfersken. Smaken er fyldig og fruktig med en lett sødme. Fin syre, en god ettersmak. Passer til alt godt fra havet, salat og lyst kjøtt. Ikke minst passer den bra sammen med sene sommerkvelder og lange samtaler. Godt kjøp.

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2011/2013 84 poeng.

Fin lys gulgrønn farge. Duften har en fin fruktig duft med hint av bærbusker. Frisk og fruktig med bløtt anslag. Smaken har også en fin sødme og en god syre. God ettersmak. Sommerens hyggevin, selv om det går helt greit å bruke den til krabbe og reker også. Akkurat som den forrige, vil jeg hevde at dette er et bra kjøp også.

Dom. Eric Louis Sancerre 2013 84 poeng

Fargen er lys strågul. Litt som nyslått halm en varm sommerdag. Duften er kraftig, med sitrus, bær og kanskje litt urter. Smaken er frisk, syrlig og en god sitrusaktig smak som balanseres av en nydelig sødme. Den fine sitrus smaken fortsetter elegant ut i ettersmaken. En vin jeg gjerne tar etter å ha slått plenen.

Eberbach Rheingau Riesling images 84 poeng.

Dette er en klassisk riesling fra Kloster Eberbach. Med sin over 1000 årige erfaring med å dyrke riesling, kan de aldri riktig gå feil. Og denne er langt fra feil. Fargen er lys gul, duften er av sitrus og barndommens epler. Smaken har en fint balansert syre og sødme. En fin fruktsmak og en veldig lang og behagelig ettersmak.

Tukulu1_fullTukulu Chenin Blanc Fairtrade 2012/2013 83 poeng.

Fargen er lysgul med et lite grønnskjær. Duften er fruktig med et nydelig innslag av vinkjeller. Smaken har en litt svak syre, men frukten og sødmen balanserer den fint. En grei ettersmak som jeg ønsket var litt lenger. Synes det er en fin vin til lange sommerkvelder og tror den vil passe bra sammen med lett sommermat som salat og enkle skalldyr retter. Og den hjelper litt på samvittigheten også da det er fairtrade vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.