To gode hvitviner fra Nahe.

20130115_Korrell00260_3_1024x1024Av og til kommer man over vin som gjør en glad. Og, når man er en riesling elsker som jeg er, er lykken tett på det totale. Vinene til Weingut Korrell Johanneshof i Nahe, er sånne viner.

De har laget vin siden 1882 og drives i dag av 6. generasjon; Martin og Britta Korrell. Jeg har tidligere lest om dem, blant annet i den meget anerkjente vinguiden ”Gault Milleau” som har i flere år gitt tre druer til vinene deres. Noe som betyr ”veldig bra produsent”. Ikke nok med det, den britiske vineskribenten Stuart Pigott, har tatt med Martin Korrell i sin liste over de mest lovende unge tyske vinmakerne.

Korrell har så godt som aldri eksportert sine viner. For det første har etterspørselen lokalt langt overgått produksjonen. Dessuten har de som liten produsent ikke hatt kapasitet til å jobbe med det internasjonale markedet. Men, nå er de iallfall i Norge. Til min store glede.

korellWeingut Korrell befinner seg i hjertet av Nahe-regionen, en parallelldal til Mosel, nærmere bestemt i utkanten av Bad Kreutznach, begunstigt med grenseland mellom de kjølige skråningene ved Hunsrück og det varmere slettelandskapet Rheinhessen. Druene til denne vinen kommer fra en enkeltvinmark som heter Kreutznacher Paradies, en åsside med sørvestvendte vinranker og jordsmonn av kalkholdig leire/mergel,

Korrell Riesling vom Rotliegenden 2012 92 poeng.

Fargen er lys strågul. Nydelig duft av sitrus, blomster og fersken. Smaken er lett fruktig, en fin sødme. En lang, tørr ettersmak. Passer glimrende til sushi. Et virkelig godt kjøp.

Korrell Riesling vom Tonmergel 2012 89 poeng

En lys strågul farge. En god duft av sitrus og grønn epler. Et fyldig. anslag med veldig god balanse mellom syre og sødme. En elegant vin med fin fruktighet. Passer fint sammen med sommerens salat og fiskeretter samt lyse sommernetter. Drikkes nå, men kan lagres i flere år. Meget godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.