Små bryggerier, stor suksess

WM4Thd_WUQnL-qWRTRN9mgqtr1lRHReKBzQFNBxJIdKgDe små som har suksess, er først og fremst de to små bryggeriene Kinn og Ægir som har økt produksjon og omsetning de siste årene.

En av grunnene til dette, er at lokalt er populært. Allerede etter en dag, så var juleølet til Florø bryggeriet Kinn allerede utsolgt. I følge NRK så visste bryggerimester Espen Lothe dette allerede i fjor. Så nå bygger han nytt og ansetter flere folk.

I følge Lothe, er det de lokale som handler og derfor er det viktig at de klarer å levere nok til folk i Sogn og Fjordane.images

Andre småbryggeriene som har kjempe suksess i disse dager, er bryggeriet Ægir i Flåm. De har investert 18 millioner i nye produksjonslokaler. Ikke bare til øl, men også akevitt.  På tross av disse store investeringene klarer de ikke å produsere nok øl, i følge direktør Evan Lewis.

Bare 8 uker etter  åpningen av de nye lokalene, produserte de 120.000 liter. Og det var ikke på langt nær nok av det markedet ville ha.images

I dag har Ægir seks årsverk og allerede til nyttår vil de ansette fler.

Den viktigste grunnen til suksess for de små, er at de produserer kvalitet og det folk vil ha, i følge Lewis.

Så spørsmålet er når Kinn og Ægir ikke lenger er mikrobryggeri, men et bryggeri på linje med Ringnes, Aas og de andre bryggeriene.

Kilde: NRK

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.