Øl og rock and roll passer nesten sammen som hand i hanske. Iallfall om man skal se på alle bryggene som slippes på de ulike bryggeriene, oppkalt eller skapt av ulike rockestjerner.

1433939278lemmy-witbier-jpgI Norge er det hele to øl som er dedikert til Lemmy Kilmister fra bandet Motörhead. Nå skal det sies at begge ølene kom før hans død i 2015 så det er ikke noe forsøk på lik plyndring her. Aja Bryggeri i Drammen kom med en Witbier og Mack Mikrobryggeri har en amerikansk lager oppkalt etter legenden Lemmy. Nå skal det sies at det kun ble spilt musikk fra Motörhead under hele bryggeprosessen.

Også det nordnorske bandet Violet Road har sitt eget øl. Et øl de var med på å brygge sist år på Mack Mikrobryggeri. Good Girls American Pale Ale er en positiv opplevelse. Med en disete gyllen farge, fint elfebenfarget skum.  Herlig duft av humle, malt og frukt. Smaken er virkelig rock and roll. Og nesten farlig hvor lett det er å drikke. Her er det både perfekt bitterhet, fine malttoner og den lille sitrussmaken som kreves. Om du er heldig finner du ølet i en bar eller butikk nær deg, for det holder 4,7% alkohol. Et bestemt ønske fra bandet

Det store utland…

Trooper_bottle label_NO FLAG 90mm clippedDet er ikke bare i Norge det kommer øl med rockestjerner. I Norge så er vel den mest kjente av rockeølene et som kommer fra Iron Maiden. Ølet Trooper er brygget av familiebryggeriet Robinsons.

‐ Jeg har alltid vært en stor tilhenger av tradisjonell engelsk ale, så da vi ble spurt om vi var interesserte i å lage vårt eget øl trodde jeg at jeg hadde død og kommet til himmelen. Men jeg må innrømme at jeg var veldig nervøs da jeg skulle begynne å jobbe med Robinsons – det føltes som om jeg var på audition igjen for første gang på 30 år, uttalte frontmannen i Iron Maiden, Bruce Dickinson da ølet kom på markedet.

Queen

queen-large_transgjnzwbucrxt6rn44sqj2cdylmxmrbzxnzxpvsk99-beFor en liten stund siden, kom Queen også med en øl som markering av Bohemian Rhapsodys 40års jubileum. Og selvfølgelig heter ølet Queen Bohemian Lager. Nesten like selvfølgelig ble ølet brygget i Tsjekkia og i Bøhmen, Bohemia på engelsk. Designet på etiketten er fra den altfor tidlige bortgangene Freddy Mercurys studentoppgave på Ealing Art College i London.

Dogfish Head American Beauty

dogfish-xlarge_translveetnfygdjd4ovyvgh-h9iazc0jbutrsirlcfo2x1uOgså det legendariske bandet Greatfull Dead har et øl. Dogfish Head American Beauty og som holder hele 10,7% alkohol. Ølet er oppkalt etter det legendariske 70talls albumet American Beauty og skal visstnok være fylt av ” honey, oats and fruit.”

Hjemmebrygger Poul.

Siste skudd på stammen av egne øl, står Sir Paul McCartney for. En ale som heter Old Stinkhorn og er oppkalt etter en sopp som vokser på eiendommen hans. Ølet er brygget på økologiske råvarer, blant annet humle som vokser på eiendommen hans i Sussex. Det er bare et problem med et ølet. Det er ikke til salgs. Han bruker det kun som gaver til venner og familie. Lyder nesten som hjemmebryggere flest.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.