Det er et samarbeide mellom Mack Ølbryggerier og Aurora Spirit som skal føre til de 3000 første flaskene med nordnorsk whisky.

– Dette er et unikt og historisk samarbeid, sier Roger Karlsen ved Mack og Tor Petter W. Christensen ved Aurora Spirit i en pressemelding.

Det er Aurora Sprit AS som står bak etableringen av verdens nordligste destilleri i Lyngen. Mens råvarene kommer fra Mack, er vannet som benyttes i destilleringen isbrevann fra AuroraLyngsalpene og lagringen foregår i gamle Nato–bunkere på nedlagte Årøybukt fort.

3000 flasker

Det er Aurora Sprit AS som står bak etableringen av verdens nordligste destilleri i Lyngen. Mens råvarene kommer fra Mack, er vannet som benyttes i destilleringen isbrevann fra Lyngsalpene og lagringen foregår i gamle Nato–bunkere på nedlagte Årøybukt fort.

Den første leveransen fra Mack er på ca 10 000 liter, og vil gi ca 3 000 flasker med nord-norsk whisky. Etter destillasjon skal alkoholen lagres på eiketønner i minst 3 år for å kunne klassifiseres som Whisky: denne aller første batchen vil lagres på bourbon og sherry tønner, og i fremtiden vil Aurora Spirit og Mack forsøke både ulike kornsorter og tønnetyper for å gi et vidspenn av ulike whiskyer, forteller de i pressemeldingen.

Nordnorsk stolthet.

– Vi produserer ekte nordnorsk stolthet som skal ut på de nasjonale så vel som internasjonale markeder etter hvert. Whisky trenden er økende globalt og i Norden. Flere og flere søker etter kvalitets merkevarer som gir dem mer enn bare smak. Dette skal vi tilby og gi dem, hevder Christensen

– For oss i Mack er dette et utrolig spennende prosjekt. Vi får unik prosesserfaring mot et nytt, spennende marked, og er meget fornøyd med å være så dypt involvert i produksjon av verdens nordligste whisky, sier Karlsen i meldingen.

Kilde: Pressemelding. Foto: Aurora Spirit.

Forrige artikkelRock and Roll og øl.
Neste artikkelUkens Vin.
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.