Weingut Rings i Pfalz består av to brødre og ei søster. Og det de har klart i løpet av de få årene de har driftet familiegården, er mildt sagt imponerende.

På rekordtid ble de blant annet invitert inn i vinforeningen VDP, Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter, en forening bestående av Tysklands 200 beste vingårder. Og det slettes ikke uten grunn. For brødrene er virkelige ”coming stars” på den tyske vinhimmelen. Om de ikke allerede er stjerner.

Gården ble grunnlagt av Friedrich Weinsheimer i 1960. 1976 ble den overtatt av datteren og hennes ektemann Will Rings. De produserte aldri vin på flasker, men solgte alt som fatvin. Først i 2001 kan man si at moroa begynner. Da kom junior, Steffen Rings på banen. Bare 23 år gammel. I 2008 fulgte lillebroren Andreas etter. Noe av det første de gjorde, var å legge om til biologisk vinproduksjon. Og fra de 10 ha. som de startet med i 2001, har de i dag cirka 30 ha vinmark. Ikke nok med det, de har klart å gi markene sine rykte for å være blant de beste i Pfalz.

Rings Spätburgunder 2014. Tyskland, Pfalz. 88 Poeng.

freinsheim_spatburgunderI de siste ti, femten årene, har tysk rødvin kommet mer og mer frem. Først og fremst for at de er blitt bedre til å produsere rødvin. Rings Spätburgunder 2014, eller på godt norsk, Rings Pinot noir 2014, er et glimrende eksempel på hva som skjer i de tyske rødvinsmarkene for øyeblikket.

Fin klar rød på fargen. God duft av mørke bær og hint av fat. Fin friskhet på smaken med noe frukt. Perfekt balansert syre og sødme. Lang og fin ettersmak. Passer riktig bra sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.