Økologisk boble vin.

rimasDen spanske musserende årgangsvinen Mureda Gran Cuvée Brut Nature Reserva 2007 har mange av de samme egenskapene som fransk champagne – Bare at den er billigere.

Boble vin går aldri av moten her hjemme, og i 2012 ble det solgt nesten én million liter spansk musserende vin i Norge.

Økologisk gullvinner

I juli lanseres den musserende årgangsvinen Mureda Gran Cuvée Brut Nature Reserva 2007 på Vinmonopolet, og med sin høye kvalitet og lange lagring på bunnfall er den et røverkjøp i sin kategori. Vinen har blitt svært godt mottatt i sitt hjemland, og vant blant annet gullmedalje i prisutdelingen Gran Selección Awards i 2011.

Lagring på bunnfall gir musserende vin med aromaer av gjærbakst som nybakt brød og toast, og Mureda Gran Cuvée Brut Nature Reserva 2007 har fått hele 18 måneder med slik lagring. Til sammenligning er minimumskravet for champagner uten årgang 15 måneder på bunnfall.

– Vi gleder oss stort til å presentere Mureda Gran Cuvée Brut Nature Reserva 2007 til det norske folk nå i sommer. Vinen har virkelig en fantastisk kvalitet og kompleksitet til prisen – en årgangsmusserende vin som er lagret 18 måneder på bunnfall til 110 kroner er ikke hverdagskost. Og ikke nok med det – den er også produsert på økologisk vis. Jeg er overbevist om at vinelskere på alle nivåer kommer til å like denne vinen, så dette bør bli en ny favoritt hos både lekmenn og lærde, sier Tølløv Foss Heggem i den norske vinimportøren Excellars.

Laget på den tradisjonelle metoden

Vinen er laget på den såkalte tradisjonelle metoden, som tidligere ble kalt champagnemetoden.

– Det er både kostbart og tidkrevende å lage musserende vin ved hjelp av den tradisjonelle metoden, men kvaliteten blir unektelig også høyere. Annengangsgjæring på flaske med lagring på bunnfall utvikler aromaer som øker kompleksiteten og dybden i vinen, og prosessen gir små bobler som varer lenge, sier Tølløv Foss Heggem.

 

Forener det tradisjonelle og det moderne

Den røde M-en i Muredas logo har en oppadgående kurve fra venstre til høyre. Dette symboliserer styrke og innflytelse, ettersom Mureda i dag er blant verdens største økologiske vinprodusenter. Og ser du enda nærmere på M-en finner du også to vinglass, som selvsagt vitner om Muredas kjernevirksomhet.

Mureda Gran Cuvée Brut Nature Reserva er en musserende vin med høy kvalitet, og det gjenspeiles også i designet på flasken. Etiketten er elegant og sofistikert, samtidig som den er stilfull og enkel. I tråd med Muredas overordnede filosofi forener dermed designet det tradisjonelle og det moderne.

Don Quijotes land

gran cuvee brut natureVinen er den eneste musserende vinen laget på den tradisjonelle metoden i Valdepeñas DO (Denominación de Origen). Byen ligger rundt 700 meter over havet i den sørlige delen av La Mancha, 200 km sør for Madrid, og området er viden kjent for sine mange vinmarker som ligger som perler på en snor. Dette er for øvrig også området hvor forfatteren Miguel de Cervantes’ verdensberømte karakter Don Quijote de Mancha red rundt på sin hest for å gjøre gode gjerninger.

 

Muredas vinmarker er omkranset av vakker natur med fjell, daler og elver, samt en særdeles rik flora og fauna, og det er svært viktig for Mureda å ta vare på disse omgivelsene. De sørger derfor blant annet for å plante skog og drive vingården på en bærekraftig økologisk måte – her er det ikke plass til verken kjemikalier, overdreven utnyttelse av ressursene eller noen som helst praksis som kan bidra til å ødelegge miljøet. Dette tar hensyn til både fremtidige og tidligere generasjoner – her har det blitt laget vin i harmoni med områdets økosystem helt siden oldtiden.

Chardonnay og Macabeo

Mureda Gran Cuvée Brut Nature Reserva 2007 består primært av Chardonnay, men den inneholder også en liten andel Macabeo. Chardonnay-druen gjør vinen flott og elegant, og gir en kjølig smak av grønne epler og sitrus. Macabeo er den mest populære hvite druen i Nord-Spania, og tilfører litt ekstra aroma og smak.

Chardonnay er kanskje verdens mest kjente drue og er i seg selv nokså nøytral, men den har en fantastisk evne til å reflektere sitt opphavssted. Den kommer opprinnelig fra Burgund i Frankrike, men dyrkes i dag over hele den vinproduserende verden, ettersom den er en robust drue som kan tilpasse seg nesten alle typer klima og jordsmonn. Kalkholdig jordsmonn er imidlertid blant dem Chardonnay trives aller best i, og akkurat dette finner vi der hvor druene til Mureda Gran Cuvée Brut Nature Reserva er dyrket.

Passer til nesten enhver anledning

Vinen har en klar og lys gyllen farge, en god mousse med fine bobler som varer lenge og en elegant, fruktig og kompleks aroma av epler, sitrus og toast. Mureda Gran Cuvée Brut Nature Reserva 2007 har god struktur og flott syre, og er en forfriskende, livlig og fruktig musserende vin med toner av smør og vanilje. Vinen passer til nesten enhver anledning, og er ikke minst perfekt som en aperitiff som gjør deg og gjestene dine klare for en kveld med mye god mat og drikke. I tillegg er den nydelig til havets delikatesser så vel som til en frisk fruktsalat.

Kilde : Pressemelding.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.