Valg vinen.

For en stund siden, skrev Godt Drikke om de «politiske vinene» Løvebakkens rødgrønne og Løvebakkens blåblå. Og nå har den første statusen kommet.

Fordeling 25.06www.løvebakken.info finner du en oversikt over hvilken av de to vinene som er mest populær både i Norge og i våre fem landsdeler, og fordelingen er foreløpig relativt jevn . På landsbasis har den blåblå varianten foreløpig et lite forsprang med 56 prosent av salget, noe som faktisk er noenlunde det samme som de siste politiske meningsmålingene viser.

God mottakelse

– Det er veldig morsomt å se at salget av vinene mer eller mindre gjenspeiler oppslutningen de to regjeringsalternativene ifølge de nyeste meningsmålingene har. Som vi hadde håpet og trodd har vinene blitt svært godt mottatt av både fagfolk og forbrukere siden lanseringen i begynnelsen av mai. Konseptet er morsomt og innholdet i flaskene er ikke minst upåklagelig, så det blir veldig spennende å følge fortsettelsen på valgkampen i Vinmonopolets hyller, sier Geir Eikeland, som er gründer og daglig leder i Excellars, og som står bak Løvebakken-vinene.

Mens den blåblå varianten er aller mest populær på Vestlandet og Østlandet med prosentandeler på henholdsvis 57 og 59 prosent, selger den rødgrønne vinen best i Nord-Norge og på Sørlandet – i sistnevnte landsdel har den hele 89 prosent av salget. I Trøndelag er det foreløpig helt jevnt.

Alkoholadvarsel og avgiftsmarkering

Innholdet i de to flaskene er nøyaktig det samme – en Bordeaux fra den allerede legendariske 2010-årgangen – og vinene er de første i Norge med alkoholadvarsler på baketiketten og en markering av hvor mye av innholdet som representerer skatter og avgifter. I bakgrunnen på etiketten finner vi også navnene på alle dagens stortingsrepresentanter.

– Det å selge en vin med en slik kvalitet til en pris på 129,90 kroner er rett og slett eksepsjonelt, helt uavhengig av hva som står på etiketten. Løvebakken-flaskene inneholder en typeriktig og klassisk Bordeaux med god fylde og mye frukt – rett og slett en førsteklasses vin, sier Geir Eikeland i Excellars.

Perfekt til grillmat og politiske debatter

Løvebakken er en bløt, fyldig og fruktig vin med god struktur og mye smak.Lovebakkens_pair_frontfacing På farge er den rød med blåskjær, og vinen dufter og smaker av mørk moden frukt som solbær og plommer, med et hint av animalske toner. Tanninene er fine og modne, og vinen har en lang, rik og myk avslutning. Løvebakken passer som hånd i hanske til kraftig rødt kjøtt som okse, lam og vilt, ikke minst hvis det har vært en tur innom grillen, men den går også veldig fint til lettere kjøtt som svin eller kylling, samt til ostefatet.

Med sin myke og fruktige stil er Løvebakken også herlig å drikke uten mat, for eksempel i selskap av en interessant TV-debatt eller en heftig politisk diskusjon i lystige venners lag.

Det er fortsatt to og en halv måned igjen til stortingsvalget 9. september, og Godt Drikke fortsetter overvåke salget av de to vinene utover sommeren.

Løvebakkens rødgrønne og Løvebakkens blåblå er begge tilgjengelige i Vinmonopolets bestillingsutvalg til en veiledende utsalgspris på 129,90 kroner.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.