Jeg er litt enig med Lilly Bollinger angående musserende vin.

» Jeg drikker champagne når jeg er glad og når jeg er trist . Noen ganger drikker jeg den når jeg er alene. Når jeg har selskap, anser jeg den som obligatorisk . Jeg nipper til den hvis jeg ikke er sulten og drikker den når jeg er. Ellers rører jeg den aldri- med mindre jeg er tørst . »

Her er forslag på noen hverdags bobler til en rimelig pris.

Gustave Lorentz Crémant d´Alsace Rosé

Vinen har en fin lakserosa farge. Nydelig små bobler. Dufter av sommer med jordbær og røde bær. En god balanse mellom syre og sødme. Denne kan nytes sammen med lyst kjøtt, men jeg vil nok bruke den som kos sammen med venner en varm vårdag. Godt kjøp.

Tissot Nature Crémant du Jura

Fin lysegul i fargen. Elegante bobler med duft av toast, blomster og grønne epler. Smaken lever fint opp til duften og har god fylde, godt balansert syre med sødme. Passer bra sammen med reker, krabber, hummer og gode venner. Ekte løp og kjøp vin.

Helt til slutt, må vi ha med en cava til under hundrelappen.

Jaume Serra Brut

Fargen er lys strågul. Helt ok bobler og en duft av sommerepler. Smaken er fruktig og fin. Godt balansert, lang og frisk ettersmak. Her vil jeg nok hevde at dette er en ekte kose og venne vin. Og en cava til den prisen, ta to. Meget godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.