Norsk fotball er bare sorgen for tiden. A-landslaget taper 5-1 mot Kroatia. Så tapte U23 landslaget for noen smågutter fra Slovakia. Og som om det ikke var nok så tapte det norske U21 landslaget 6-0 mot Sverige.

Derfor, endelig tippeligaen hvor de norske lagene har muligheten til å vinne noe. Om de ikke slår sammen tippeligaen med Vodafonedeildin på Færøyene.

Men uansett katastrofer og elendighet. Ingen fotball uten øl. Og det store spørsmålet for Godt Drikke er, hvilket bryggeri løper hjem med øl-glasset i år. La oss begynne i bunnen.

Mjøndalen

På dirkete nedrykk finner vi Mjøndalen med Korvald Søndre Mikrobryggeri AS. Selv om vi ikke håper det. Ølet de brygger på Korvald Søndre er riktig bra det. Spesielt deres IPA. Men, laget holder ikke samme standard som ølet, så takk og hei.

Start

Start slår følge med Mjøndalen ned til OBOS. Ikke en gang klagene bønner fra menigheten kan hindre det. Ølet kommer fra CB. Og det beste med CB og Start, er juleølet. Synd de ikke har noe å by på resten av året også.

Sarpsborg 08

Kvalik blir det på Sarpsborg 08. Ikke tvil i min sjel. Hansa Borg er ølet som serveres i Sarpsborg og til Sarpsborg 08. Og det er ikke nok til å holde laget i ligaen. Om det er synd for Hansa Borg eller Sarpsborg 08, ja, det vet da Søren.

Stabæk.

Laget som klorer seg fast, er Stabæk. En utrolig trener og et utrolig øl fra Wettre Bryggeri AS som ble stiftet 12.12.12 Men, selv om jeg ønsket at den der storkjeftede reklamegurene byttet plass med Mjøndalen , så klorer de seg fast. Med godt øl.

Sandefjord.

Tolvteplassen til Sandefjord. Man må vel si det er bra for et nyopprykket bryggeri som Brygghuset i Torggata 4 i Sandefjord sentrum. Om laget og Bohinen fortjener denne perla, er vel mer enn tvilsomt.

Viking.

På neste plassen finner vi Viking. Det finnes vel ikke et lag i Norge som vinner så mye som Viking før seriestart. Det skulle vel være Brann da, men der ble det jo som kjent, takk og farvel. I Stavanger er det mye snakk og penger. Det er bare å se på et fantastisk stadion og alle spillerne som mislykkes så snart de kommer inn portene til Viking. Heldigvis kan man ikke påstå at Lervig mislykkes… bortsett fra å velge lag da. Men, noe bra skal de ha i Stavanger også.

Bodø Glimt

Tiendeplassen går til snobbene fra nord. De som kommer fra den forblåste flyplassen i havgapet. I Bodø Glimt tror de Carlsbergs Nordlandspils er fra Bodø. Men de har to bra bryggerier igjen. Det første er Bådin, nyskapelse i Bodø og som lager noen rimelig bra brygg. Det neste er Isbjørn fra Mack som har kjempesuksess i Nordland. Og akkurat som Isbjørn, kommer Bodø Glimt til å ha suksess i Nordland. Så sant de ikke møter lag fra andre kanter av landet. Men, bra øl er det i byen.

Aalesund

Aalesund. Laget med tippeligaens styggeste drakter. Ikke har de øl heller. Så der drikkes det øl fra Gjelleråsen og pærebrus. Men, de har Harald Aabrekk som trener da. Som om det skulle være noen trøst.

Tromsø.

Nummer åtte blir Tromsø. Gutan med Mack. Nyopprykka og et ungt lag. Om de lever opp til Mack sin smakserie, ja, da blir det mye moro på Alfheim. Største hindret for TIL er bortekamper. De savner kanskje riktig øl andre steder.

Haugesund.

Sjuendeplassen reserveres Haugesund. Ikke har de eget øl men lever på ”brød” fra Bergen. Men, en trøst skal jo Hansa også ha, nå som gullet går alle andre steder enn Brann. Etter en dårlig sesong sist år, går Haugesund med Hansa Ipa og trenerens fulle pupp, til start med friskt mot.

fotball2LSK

LSK sliter med samme problem som Haugesund. De har ikke et bryggeri. Og ikke har de penger heller. Det er jo litt rart at klubben som har vært lengst i tippeligaen, har hatt Carlton, Lillestrøm Mafiaen og rånere opp og ned Storgata, ikke har et skikkelig øl. Men, de får nøyes med min barndoms Asina og får ikke være med i øl-ligaen.

Vålerenga

Femteplassen går til Vålerenga. Jeg hater å skulle sette de foran LSK. Men, de har en trener som snakker fra levra og helt ufortjent har de Oslo Mikrobryggeri som åpnet dørene for første gang 15. september 1989 og var den første bryggerietablering i Norge på nesten 100 år. Om Vålerenga fortjener noe så bra, vet jeg ikke. Skal jeg si noe positivt om Vif så er det at de til forskjell fra LSK har et bryggeri. Mer er det ikke å si om den saken.

Strømsgodset.

Med to fantastiske bryggerier, Haandbryggeriet og Aass blir laget fra Drammen nummer fire. Men om Strømsgodset klarer å spille like morsom fotball som de har gjort tidligere år, er vel mer tvilsomt. Bra spillere har forsvunnet, Deila er i Skottland og dansken har ikke bevist noe riktig ennå i Drammen. Men, med det ølet som er i Drammen så skulle de egentlig ligge høyre.

Rosenborg.

Rosenborg blir nummer tre. Laget som lenge var et flaggskip i norsk fotball. Ikke for at det hjalp E.C. Dahls Bryggeri som etter mye frem og tilbake , ble en del av Carlsberg gruppen- Men, det finnes håp for bartelaget. Norges nest eldste mikrobryggeri holder til i Trondheim. Trondhjem Mikrobryggeri AS holder en høy standard og klarer spillerne å leve opp til den standarden, så finnes det liv laga for RBK. Men, jeg er redd for at laget er litt som trønderrocken. Litt utgått på dato.

Molde.

Nummer to lista, blir Molde. De har ikke et bryggeri og fortjener ikke å vinne. Greit nok at de på papiret har Norges beste lag og at de nok vil vinne de fleste av kampene sine. Men, de har ikke ølet som lar dem vinne tippeligaen. Hadde de rike onklene til Molde droppet en spiller eller to bier-pokal-fuer-fussball-gucker_800x800og startet et riktig mikrobryggeri, hadde det vært håp både for byen og laget. De kunne vel ansette han der politiske presten som bryggerimester. Er jo lange tradisjoner med klosterbrygg.

Odd

Og da er det bare Odd igjen. En gang hadde de Triobryggeri som ble Union som ble saftkokeri. Men, fortsatt finnes jo Lundetangen. Og det sier jo sitt om tippeligaen. Når Odd skal bli Norges beste lag.

Som et notabene helt til slutt. Godt Drikke har gitt opp tippeligaen. I år vil vi følge LSK… Damer. Der kan de i alle fall spille fotball. Med og uten øl.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.