Mer vin, Naturligvis.

UnknownSom Godt Drikke nevnte i går, har Naturligvis med mange spennende produsenter.

André Kientzler

kientzlerEn av de riktig spennende, er André Kientzler. Femte generasjons vinbonde fra Alsace, nærmere bestemt rett i nærheten av landsbyen Ribeauvillé.

André Kientzler assisteres i dag av sine sønner Eric og Thierry. Sammen bestyrer de sin 13.8 Ha store eiendom, hvorav 4.4 hektar er lokalisert til Geisberg, Kirchberg og Osterberg-samtlige Grands Crus. I gjennomsnitt er vinrankene 40 år gamle.

Når den kjente vinskribenten Tom Stevenson skriver i ”The Wines of Alsace” at André Kientzler er kanskje den mest talentfulle vinmakerne i Alsace, ja da vet man at han ikke er en herr hvem som helst. Og vinene hans er utrolige. Hans 2008 Riesling Grand cru “Osterberg” er kanskje en av de beste jeg noen sinne har smakt fra Alsace. Jo, vinene fra denne mannen er en jeg gleder meg til smake på messa.

Weingut Pfeffingen

pfiffingeDet har vært produsert vin på Weingut Pfeffingen siden 1622, men det var først i1952 da familien Fuhrmann tok over driften at navnet Weingut Pfeffingen begynnte å bli kjent. Og etter at Doris Eymael overtok de 15 hektarene i 1987, har gården seilet opp som en av Pfalz og Tysklands absolutt beste vingårder.

Weingut Pfeffingen med sin vinkjeller, sitt vineri og sine vinmarker ligger i utkanten av Ungstein i Pfalz. Her besitter de blant annet parseller i de to Grosses Gewächs klassifiserte vinmarkene Herrenberg og Weilberg. Deler av Weilberg inneholder et meget sjeldent jordsmonn, Terra Rossa, som består av rødfarget kalkholdig leire med høyt innhold av jernoksid. Dette røde jordsmonnet finnes kun to steder i Tyskland, i Weilberg og i en liten parsell i Rheinhessen. Så, om du skal på messa, benytt anledningen til å smake deres Terra Rossa Riesling. En spennende opplevelse.

Tvillingene.

Det er egentlig litt rart hvor mange kvinner det er som produserer naturvin. Og det er fantastisk hvor mange dyktige vinmakerer det er blant dem. Til den siste kategorien finner man de to italienske tvillingsøstrene Margherita og Francesca Padovani. Med deres gård Campi di Fonterenza har de skapt en suksess siden debutårgangen i 2004, nådde stjernehimmelen i Montalcinokretser med sin Brunello di Montalcino.

padovaniGården grunnla de selv i 1997, plantet sine første vinstokker i 1999 og kom med sin første årgang i 2004. Og siden har hårdt arbeide skapt den suksessen og de fantastiske vinene de har i dag. Og hvorfor de holder på med naturlig vin? Det ga Francesca Padovani et bra svar på til nettsidene til Louis Dressner Selections.

”Jeg tror på naturlig vin fordi jeg tror dette skaper en bedre vin. Personlig referere jeg til meg selv som en naturlig vinprodusent. Jeg liker ikke å si «organisk» eller «biodynamisk» fordi jeg synes det ofte er misvisende. I hvert fall, når jeg sier jeg gjør en naturlig vin, har folk en mer eller mindre forståelse for hva jeg mener med det. Jeg vet det er vanskelig å definere, fordi mange naturlige vinprodusenter jobber veldig forskjellig, men det er definitivt en synergi og en lignende tankegang som kan smakes på disse vinene.”

Vinmessa går av stapelen den 27. april 2014 klokka 15.00–20.00 på DogA, Hausmanns gate 16, 0182 Oslo. Og husk nå på, det finnes bare to typer vin. De man liker og de man ikke liker. Vanskeligere er det ikke.

Godt Drikke vil presentere flere av deltagerne i morgen.

Om du vil melde deg på, kan du gjøre det her Påmelding publikum: vinofil.no/naturligvis

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.