En hellig vin på Naturligvis.

800px-Schloss_Gobelsburg_AustriaSiden det er skjærtorsdag, så er den siste produsenten vi vil omtale fra Naturligvis vinmessen, det Østeriske Schloss Gobelsburg.

Vingården har en lang historie. Allerede 1171, fikk noen munker i Burgund en liten flekk vinmark i Kamptal ,Østerrike. Og i 1740 ble gården overdratt til Zisterzienserstiftes Zwettl. Den samme munkeorden som også hadde Kloster Eberbach i Rheingau i Tyskland. Og det var kanskje ingen dårlig overdragelse, for Schloss Gobelsburg ble hurtig kjent som eliten av østerrikske vinprodusenter. Men, den mest kjente vinen fra slottet, sto Pater Bertrand Baumann for. Nemelig ”Gobelsburger Messwein”.

Michael Moosbrugger

Siden 1996 drives gården av Michael Moosbrugger og hans kone Eva. Også et lykketreff i slottets lange historie. Ved siden av å beholde slottets lange tradisjoner, har han utviklet sin egen serie av viner kalt TRADITION. Dels skaper han noe nytt, men samtidig viderefører og bygger han på de gamle tiders vinproduksjon, med røtter i det 19. århundret. Men, han har ikke forkastet de nyere tiders forskning og utvikling, for han har også viner i mer moderne stil, samt musserende og edelsüsse viner, som er fantastiske til blant annet dessert og oster. For dette formidable arbeidet, har de mottatt en rekke priser og utmerkelser, bl.a. Falstaff Winemaker of the Year 2006, et av de mest anerkjente gastronomimagasiner i det tyskspråklige område. Samt Golden Glass Sweden 2007 og Top 100 Winery i Wine & Spririts Magazine. Så, bare dette gjør vinmessen Naturligvis verdt et besøk.

Vinmessa går av stapelen den 27. april 2014 klokka 15.00–20.00 på DogA, Hausmanns gate 16, 0182 Oslo.

Og husk nå på, det finnes bare to typer vin. De man liker og de man ikke liker. Vanskeligere er det ikke.

Om du vil melde deg på, kan du gjøre det her Påmelding publikum: vinofil.no/naturligvis

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.