Naturligvis. En naturlig vinmesse.

vinsmakningVinmessen Naturligvis er i følge programmet for lærd, nerd eller novise.

Og det er jo helt sant. Iallfall har du nå muligheten til å smake mer enn 350 forskjellige viner. Og alle sammen er såkalte naturviner, biodynamiske eller økologiske viner.

Arianna OcchipintiArianna Occhipinti

Og de som presenterer vinene sine, er 51 topprodusenter. Blant de som kommer er Arianna Occhipinti, Italias naturvinsdronning eller Italias store vinrebell. Hun studerte blant annet sammen Luca Roagna, og laget en stor kontrovers på universitetet rundt temaet spontangjæring. Ikke bare laget hun stor kontrovers på universitetet, hun skapte også sitt eget vineri og kjøpte sine egne vinmarker. Bare det er en prestasjon av en ung kvinne i det patriarkalske Sicilia.

Luca Roagna

Også Luca Roagna kommer til messa. Han er femte generasjon vinmaker i familien Roagna i Barbaresco. Luca har siden han overtok fra 2001-årgangen løftet Roagnavinene til stadig større høyder gjennom sine vinkunnskaper. Han følger likevel i sin fars fotspor når det gjelder vinmarksarbeidet. At vinmarken er en skog betyr at han behandler vinmarken som en skog. Det innebærer at han verken gjødsler eller sprøyter og at vinmarken er et selvbærende og selvfornyende økosystem med stor biodiversitet som holder vinmarken sykdomsfri. Men, som Godt Drikke har påpekt et flertall ganger, vinene hans er fremragende.luca_alfredo_roagna

Chateau Musar

MusarOgså vin fra det legendariske Chateau Musar er det muligheter for å prøve. Vinen fra Beekadalen i Libanon. På tross av krig og uro, har de år etter år klart å skape noen fantastiske viner.  Chateau Musar ble grunnlagt i 1930 av Gaston Hochar. I dag eies og drives vinhuset av hans sønner Serge og Ronald som igjen har fått med seg sine sønner Gaston, Marc og Ralph. Serge skapte den nydelige vinstilen huset er så kjent for, mens den yngre vinmakeren Tareq Sakr gjennom de siste 15 årene har bidratt til å forfine den ytterligere.

Sentralt i den unike stilen fra Chateau Musar er de lokale druenes egenskaper og deres tilpasning til Bekaadalens meso-klima. Dels skapes vinens særpreg i vinmarkene på 1000 moh, mens de i Ghazir formes og får personlighet. Her ligger vineriet, omtrent to timers kjøring på humpete veier, fra vinmarkene i Bekaadalen. Under vineriet ligger et eventyr av en vinkjeller. Her er viner fra hver eneste årgang som er laget tilgjengelig. Vinene er tidligere omtalt i Godt Drikke og er vin som betyr veldig mye for meg personlig.

Vinmessa går av stapelen den 27. april 2014 klokka 15.00–20.00 på DogA, Hausmanns gate 16, 0182 Oslo. Og husk nå på, det finnes bare to typer vin. De man liker og de man ikke liker. Vanskeligere er det ikke.

Godt Drikke vil presentere flere av deltagerne i morgen. Så gled dere .

Om du vil melde deg på, kan du gjøre det her Påmelding publikum: vinofil.no/naturligvis

Unknown

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.