Drikk øl etter skituren i påsken.

sportsaleNå er det endelig bevist. Ta en øl istedenfor en sportsdrikk eller banan etter skituren. Forskning på øl fører til ny sports drikke .

Når du trener… eller går på ski i påskefjellet, mister kroppen væske og elektrolytter igjennom svetten samtidig som kroppen skaper energi gjennom karbohydrater og protein. For å erstatte tapet kjapt etter en skitur eller en treningsøkt, finnes det et utall varianter av energi- og sportsdrikke på markedet.

Men, i følge det kanadiske Vampt Brewery, så er øl et like bra eller bedre alternativ. Iallfall om man holder seg til deres lettølvariant som de planlegger å lansere denne våren. Det skal inneholde ekstra proteiner og får navnet Lean Machine og blir lansert som ”recovery ale”. Og ikke nok med det, de hevder å ha vitenskapen på sin side.

For å unngå den uttørkningseffekten som man får av øl, forklare ernæringsfysiolog Ben Desbrow i desemberutgaven av ” International Journal of Sports Nutrition and Exercise Metabolism” må man tilføre salt og minske alkoholinnholdet til 2,3 prosent.

– Øl inneholder naturlig en liten mengde karbohydrater og elektrolytter, sier Ben Desbrow til nettavisen npr.

-Så øl er faktisk sunnere enn energidrikker. Også for at øl inneholder polyfenoler som er bra for helsen din.

En tysk studie fra 2011, viser at polyfenoler fra øl var veldig bra for de som trente hardt over en lengre periode. Det påvirket blant annet kroppens immunsystem på en svært gunstig i måte. I studien ga de en kontrollgruppe maratonløpere øl hverdag i tre uker før og tre uker etter et løp. Noe som ga færre halsinfeksjoner og risikoen for forkjølelse var tre ganger lavere enn de som ikke drakk øl.

Så moralen er, dropp Red Bull og drikk øl og du skal få leve lenge og sundt i landet.

Kilde wow-news og npr.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.