”Det er to forskjellig typer vin. Det er teknisk laget vin, som har over 200 forskjellige tilsetningsstoffer man lovlig kan bruke. Og så er det vin laget av druer …” (Tom Lubbe om naturvin)

Og det er det som er basisen i Sørafrikaneren Tom Lubbes syn på vin. Han skaper noen av verdens beste naturviner på gården sin Domaine Matassa i Roussillon i Frankrike. Et sted han flyttet til etter at han ikke fikk eksportere sine viner fra Sør-Afrika da man mente han ville ødelegge landets vinrykte. Noe man garantert er glad for i Côtes Catalanes i Roussillon. For aldri har de fått så mye oppmerksomhet som etter at Tom Lubbe etablerte seg der i 2002 sammen med sin hustru Natalie.

På den 14 hektar store eiendommen, er vinstokkene mellom 60 og 120 år gamle. Noe som gir en meget lav avkastning. Bare 14 hl. hektaren. Men det er også derfor de kan oppnå den fantastiske kvaliteten og konsentrasjonen i sin vin.

Matassa Rouge 2018. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Côtes Catalanes. Pris kr. 389,90 Poeng 92/100

Vinen er laget på Carignan. Vakker mørkerød farge. En duft av røde og mørke bær. Bitte litt blomster. Med andre ord, en duft av sensommer med frukt og høstblomster. Elegant, fin fylde og en riktig god fruktighet. Perfekt balanse mellom syre og sødme. Bra med tannin. En lang, riktig god ettersmak. Vinen passer glimrende sammen med vilt og lam. Ta to. Dette er et fantastisk god kjøp. Kan lagres de neste sju, åtte årene.

Metode: 100 år gamle stokker, hele klaser spontangjæret i store fat, lagring i 18 md. i brukte fat.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.