Det ble testet 13 viner til denne ukens spalte. Av de så var det fire som jeg kan anbefale.

Viña Bujanda Rioja Tempranillo Tinto Joven 2018. Spania, Rioja. Pris kr. 127,50

Testens beste vin. Drua er Tempranillo. Klar rød farge. Meget bra duft av røde bær og med hint av urter. Meget bra fylde, fin frukt og med en riktig bra balansert syre og sødme. Riktig god munnfølelse. Bra tannin. Lever opp til duften med sine bær. God ettersmak. En vin som passer fint sammen med småvilt. En ekte løp og kjøp vin. Til denne prisen, ta to.

Fontanafredda Silver Barbera d’Alba 2018. Italia, Piemonte, Alba. Pris kr. 155,-

Drua er Barbera. Mørkerød farge. Bra duft av kirsebær med hint av urter og blomster. Fruktig med en bra fylde. Samme kirsebær som i duften. Godt balansert syre og sødme. Mild tannin. Bra fruktig ettersmak. En vin som vil fungere glimrende til kokt torsk. Meget bra kjøp.

Espelt Old Vines Garnacha 2017. Spania, Catalonia, Empordà Costa Brava. Pris kr. 124,90

Drua er Garnacha. Mørkerød farge med et lite blått skjær. Duft av mørke bær med hint av urter. Rund med bra munnfølelse på smak. Bra frukt. Godt balansert syre og sødme. Bra tannin. Lever opp til duften med sine bær. Bra ettersmak. Passer fint til kjøttgryter. Meget bra kjøp.

Mannen fra havet Prosecco. Italia, Veneto. Pris kr. 189,90

Druene er Riesling 15%, Glera 85%. Gulgrønn farge. Dempet duft av pære, epler og hint av sitrus. Fruktig med bra fylde på smake. Bra balansert syre og sødme. Frisk ettersmak. Passer fint som Aperitiff. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.