Egentlig skulle Eva Fricke bli brygger. Kanskje ikke så rart når man kommer fra den nordtyske byen Bremen og hadde fått jobb på Becks Bryggerier.

Problemet var bare at det ble altfor ensformig. Hun ville ha noe som var mere kreativt og mer i kontakt med naturen. Så først fikk hun en praksisplass på Weingut Anheuser i Nahe. Så ble det «dannelsereise» til Sør-Afrika før hun fortsatte til den legendariske vingården Pingus i Spania for å avslutte sin «verdensturne»  i Australia. Tilbake i Europa ble hun utdannet ved vinuniversitetet i Geisenheim før hun fikk jobb som bedriftsleder på smått legendariske rheingauer vingården, Weingut Josef Leitz i 2004. En jobb hun hadde helt frem til 2011.

I 2006 fikk Eva Fricke litt vinmark i Lorcher Krone. Hele 0,24 hektar vinmark som ble til 600 liter riesling og var hennes aller første årgang i eget navn. I 2008 flyttet hun til Kiedrich og til en nedlagt vingård. Hun hadde ikke råd til å kjøpe alt utstyret hun hadde behov for, så hun leide tanker og annet. Druene fikk hun presset hos Theresa Breuerpå Weingut Breuer og kjørt til sin egen kjeller. Men fra 2011, da hun tok skrittet og sluttet hos Leitz, hadde gården hennes vokst til fem hektar. Eva Fricke produserte da 26.000 flasker. Fra 2012 ble alle vinene produsert økologisk og i dag, med sine 11 hektar, satser hun biodynamisk.

Alt det harde arbeidet til Eva Fricke har gitt fantastisk resultat. Ikke ble hun bare kåret som „Winzer-Aufsteiger des Jahres 2015“ i Frankfurter Allgemeine, men hun har også blitt kåret av det anerkjente gourmet magasinet Falstaff som» Årets nykomling» og Winemagazine Fine, utså henne til “Best Start Up Winery.”  De fleste av verdens vinskribenter som Robert Parker, Jamie Good, James Suckling og Janis Robinson nesten drukner Eva Frickes viner i poeng og superlativer. Og det er ikke uten grunn. Og nå gleder jeg meg som et barn på Juleaften til å smake vinene hennes på Julemessa i Tromsø den 9. november.

Eva Fricke Kiedrich Riesling Trocken 2018. Tyskland. Rheingau. Pris kr. 259,90 Poeng 89/100

Drua er Riesling. Gyllen med et lite grønt skjær. Lekker duft av sitrus, grønne epler med hint av vinbergsfersken. Frisk og fyldig. Meget god frukt. Veldig bra balansert syre og sødme. En lang, tørr og god ettersmak. Passer sammen med lyst kjøtt og den gode samtale med gode venner. Meget bra kjøp.

Eva Fricke Riesling 2018. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 209,90 90/100

Riesling. Lys gul med det lille grønne skjæret. Duft av epler, sitrus med hint av petroleum. Frisk, fyldig og fruktig på smak. En meget bra munnfølelse. Perfekt balansert syre og sødme. Lang og god ettersmak med fin fruktighet. Passer meget bra til fisk og kos. En “løp og kjøp” vin.

Billetter til Julemessa I Tromsø finner du her.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.