Espen Lothe.Kinn bryggeri

Endringene i den norske bryggeribransjen skjer hurtig. Sist ut er Kinn Bryggeri i Florø som etablerer et salg og distribusjons samarbeide med Mack Ølbryggeri i Tromsø.

Begrunnelsen er at det vil utfordre den sterke dominansen som utenlandskeide bryggerier har i Norge.

I følge en pressemelding fra Mack, så vil samarbeide i første omgang omfatte den norske dagligvaresektoren og utelivssektoren i Nord Norge. Med andre ord, Mack ønsker å tilby Kinn sine anerkjente produkter til den Nord Norske utelivsbransjen og som et supplement til Mack sin egen satsing på håndverksøl.

Harald Bredrup. Mack Ølbryggeri.
Harald Bredrup. Mack Ølbryggeri.

Skape vekst.

-Mack og Kinn skal skape vekst i norsk dagligvare. Sammen vil vi øke andelen av norskprodusert øl i butikkhyllene i hele Norge gjennom Macks eksisterende salgsapparat, forteller Harald Bredrup, direktør ved Mack Ølbryggerier samtidig som han presiserer at det ikke omfatter noen form for eiermessig samarbeid.

– Et samarbeid i norsk dagligvare, er noe vi i lengre tid har ønsket å skape. Vi mener salgssamarbeid mellom norske bryggerier er en kritisk suksessfaktor for at forbrukeren skal ha et godt utvalg av norsk lokalprodusert øl i sin nærbutikk.

Espen Lothe i Kinn Bryggeri utrykker tilfredshet over å kunne samarbeide med et av de store bryggeriene i Norge, og gjennom dette bidra til å utvikle et nytt totalkonsept i Norge.

– Kinn Bryggeri har lenge ønsket å styrke egen posisjon innen norsk dagligvare, og gjennom samarbeidet med Mack blir vi en del av et landsdekkende salgsapparat, uttaler Espen Lothe.

Familieselskaper.

Mack Bryggeri og Kinn Bryggeri er begge familieselskap, og Bredrup og Lothe presiserer at dette har vært en viktig faktor i vurderingen av samarbeidet for begge.

– Vi er begge aktive eiere med ønske om å utvikle gode produkter, skape og bevare arbeidsplasser og bidra til å utvikle norsk ølkultur videre.

Forrige artikkelUkens Vin.
Neste artikkelUkens Øl.
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.