Ukens vin er laget av  Elio Altare.  Anerkjent som en av de fremste vinmakerne i verden.

Normalt så produserer han vin i svært små kvanta og etterspørslene etter vinene hans, er enorm. Om han hadde vært en ekte norsk ”blåruss” hadde han økt produksjonen i takt med etterspørsel. Men Elio Altare bryr seg overhode ikke. Tvert i mot kutter han heller enn å øke antallet flasker – om ikke druehøsten er optimal. Det er ikke uvanlig at hele 50-60% forblir utappet. Han vil heller selge vinen på bulk internt i Piemonte enn å selge vin på sin egen etikett som han ikke er tilfreds med. På den annen side, så sikrer det ham at selv i dårlige år kan man kanskje få tak i vin fra Elio Altare som er kvalitetssikret etter hans standard.

På den 9 hektar store eiendommen i La Morra, produserer Elio og hans kone Lucia vin på lokale røde piemontesiske druer – samt noe med Cabernet Sauvignon. Druene er fordelt på vinmarker med 33% Nebbiolo, 30% Dolcetto, 20% Barbera, 10% Cabernet Sauvignon og 21-bottiglia_mid7% andre røde varianter. Elio Altare  er så heldig at vingården har et ekstraordinært mikroklima. Noe som gjør at hans viner ikke bare innehar alle egenskapene de beste La Morra-vinene har – innsmigrende, myke og elegante – men i tillegg har de de unike karakteristikaene til den store Cru-vinmarken Arborina.

Elio Altare Langhe Nebbiolo 2015. Italia, Piemonte, Langhe 90 Poeng.

Fargen er lys, rubinrød. Duft av røde bær som bringebær. men også en nydelig hint av blomster og urter. Smaken er fylt av frukt og bær, rund og behagelig men samtidig frisk. Perfekt syre og sødme med en elegant tannin. Lang og god ettersmak. Passer glimrende til lam. Et ekte løp og kjøp vin.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.