Tyskland er verdens tredje største produsent av Pinot Noir, etter Frankrike og USA. Mer enn 11 prosent av Tysklands vinmarker er plantet med Pinot Noir eller Spätburgunder som er det tyske navnet på drua.

Nå er det ikke noen ny oppfinnelse at tyskerne lager rødvin. Det har de rent faktisk gjort siden 800 tallet. Men, det er de siste 20-30 årene at tyske vinbønder har produsert rødviner med kvaliteter som for visse av vinen er helt fantastiske.

Kuhn Spätburgunder Tradition 2017. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 219,90 Poeng 89/100

Drua er Pinot Noir. En klar, rød farge. Meget bra duft av kirsebær med hint av fat og krydder. Smaken er frisk, fruktig med fin fylde og en mild tannin. Lever fint opp til duften med sine kirsebær, men også litt  mørk sjokolade og fat. Glimrende balansert syre og sødme. Mild tannin.  Meget god ettersmak. Kan brukes til lyst kjøtt, men også til kos og ettertanke. En løp og kjøp vin.

Künstler Tradition Pinot Noir 2016. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 222,90 Poeng 88/100

Drua er Pinot Noir eller på tysk, Spätburgunder. Fin lys rød farge. Meget bra duft av kirsebær med små hint av fat. Frisk og fruktig på smak med en god fylde. Lever opp til duften med sine kirsebær samt litt solbær. Bra balansert syre og sødme. En mild tannin. Meget god ettersmak. Passer glimrende til lyst kjøtt. Her er det mye vin for penga. Løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.