En rødvin for «Mannen fra havet.»

0

Hilde Merete Berthung  og ektemannen Stein Thorbjørnsen hadde begge lederstillinger og levde et hektisk liv i Harstad. Så solgte de firma, hus og bil, og har bare hytta igjen i Norge. Også kjøpte de en vingård i Piemonte.

Ok, det var ikke en spontan avgjørelse. Det var en plan som hadde modnet igjennom flere år. Da de fikk kontakt med et norsk ektepar som hadde drevet vingården Cascina Collina i ti år og hadde nye planer, slo Hilde og Stein til og kjøpte gården i 2015. Etter overtakelsen har de prøvd å videreutvikle gården. I 2016 fikk de bygd ny cantina slik at nå produserer de all vinene selv. I dag produseres det åtte viner på gården, det meste av vinen selges på det norske markedet i vinmonopolets bestillingsutvalg. I tillegg selges en stor del til gjester og besøkende samt til lokale restauranter. Produksjon baseres på økologiske og biodynamiske prinsipper. For utenom vin har de  fire utleieleiligheter.

Mannen fra havet.

Så det var kanskje ikke så rart at da gutta fra Bonum Beverages AS ville lage en vin som hyllet mannen fra havet var det  ikke så rart at de henvendte seg til Hilde og Stein. Tross alt har de et forhold til Nord Norge og ikke produserer de meget bra vin, men også for Mannen fra havet fortjener det beste. Noe som begge herrene fra Bonum vet bedre enn de fleste da begge kommer fra Nord Norge.

Etiketten på vinen viser Kjell Erik Killi Olsen fantastiske skulptur som står i skulpturlandskapet i Bø i Vesterålen. Stående på fjell og skuer ut over havet. Havet som er grunnlaget for hele Nord Norge.

Mannen fra havet 2016.talia, Piemonte, Barbera d’Asti. Pris kr. 189,90 Poeng 87/100

Drua er Barbera  Flott mørk rubinrød farge. Duft av røde bær, kirsebær med litt urter i bakgrunnen. Bra fylde på smak. Frisk med god frukt. Riktig bra balansert syre og sødme. Bra tannin. God ettersmak. Passer veldig bra sammen med grillede svinekoteletter. Meget bra kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.