Kinn Bryggeri fra Florø, er blant de eldre mikrobryggeriene i Norge. De brygger alt ølet sitt i åpne gjæringskar, noe de mener gir et mer komplekst øl med flere smaksnyanser.

De produserer ikke bare øl til Vinmonopolet, men også en rekke glimrende butikkøl som du sikkert finner i et supermarked nær deg.

Kinn Sjelefred. Norge, Florø.

Dette er et av mine favoritt øl. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal definerer øltypen. Selv kaller de det brunt engelsk øl og det er kanskje like greit. Skal det defineres som Brown Ale, så er det det mørkest Brown Ale jeg noen sinne har sett. Det er mørkebrunt, nesten svart på fargen. Moderat beige skum. Duften har malt, kaffe og bitte litt røyk. Smaken gir virkelig sjelefred, med sin tørre og forunderlige lette smak. Her finnes samme kaffe og røyk som i duften og hint av sjokolade. Elegant ettersmak. Et øl som gjerne kan drikkes sammen med påskelammet. Men helst en stille stund ved peisen. Bør serveres ved 12-13 grader. Meget bra kjøp.

Kinn Pils. Norge Florø.

En pils som ligger tettere opp til den tjekkiske varianten enn den tyske med sin disete, gyllene farge. Flott lyst skum. Nydelig dufter av sitrus og korn. Smaken lever på lange veier opp til duften med sin fine sitrussmak, malt og en perfekt bitterhet. Fin ettersmak. Vær obs på bunnfall. Dette er et ufiltrert øl. Bør nytes som utepils i påskesola. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.