Februarnyheter fra Aass Bryggeri.

Den største nyheten fra Aass Bryggeri i februar, er en IPA.

-Det har vi ikke hatt tidligere og det på tross av at det har vært en trend lenge, forteller Produktsjef Leif Eliassen ved Norges eldste bryggeri.

-Den kommer til å inngå i vår klassiske serie sammen med Weizen, Stout og Pale Ale. Ingen av disse er kjent for å være ekstreme i noen retning og samme mal er fulgt på IPA’en

Leif Eliassen
Lars Eliassen

Leif Eliasen forteller at IPAen inneholder nok tørrhumle til å holde seg godt innenfor sjangeren, men at den bør likevel appellere til et ganske bredt spekter av kunder med ren smak og bitterhet litt under de mest ekstreme på markedet.

Av andre nyheter som kommer nå, er mer av ren kosmetisk art på det alkoholdrie ølet «Aass Uten.»

-Etter mange kundehenvendelser endrer vi til 0,33 boks i stedet for 0,5 boks. 0,5 ble rett og slett litt mye for et måltid.

Aass har også et samarbeide med en dagligvarekjede hvor det er noen øl på trappene.

-Men det får jeg ikke lov til å si noe om ennå, avslutter Produktsjef Leif Eliassen.

Godt Drikke kommer tilbake med smaksnotater.

3 KOMMENTARER

  1. Flott at flere av industri bryggerne begynner med flere varianter så som IPA fra Aass. Samtidig flott at Polet nå har fått en fantastisk godt utvalg av øl, nok å velge i.

    Man kan jo stusse over det norsk avgiftsnivået og kostnadsnivået når man enkelt kan brygge seg en kjempegod IPA (eller hvilken som helst annen øl) akkurat som du liker den til 7-8 kr. flasken (+-7%) enn alt. betale 60-80 kr. på polet.. De fleste mikrobryggeriene er jo rause med å dele oppskrifter på sine butikk øl og resultatet blir jo like bra (om ikke ofte bedre)

      • Ja, det rimer dårlig. Når man ser at få av mikrobryggeriene tjener noe særlige penger så kan man stusse litt… Med produksjon og distribusjonskostnad på 45 kr. literen (ca 15 kr pr 0,33 flaske) så høres det også veldig høyt ut. Med større volum (som f.eks. Ringes med 420.000 liter produsert pr. dag) så kommer selve råvarekosten ned i en 4-6 kr. pr. liter antar jeg og enda lavere for pils (lite humle i forhold til IPA) Lagerleie, flasker, prod.utstyr, lønn osv utgjør da nesten 90% av salgsprisen, det høres drøyt ut. Når så literprisen fra polet (3 fl. 0,33) ligger på ca 150 – 175 kroner så kan man jo lure på hvilke lommer pengene havner i. Dette dytter jo flere over til å brygge selv (som meg og veldig mange jeg kjenner) når prisdifferansen er såpass stor.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.