Meinklang er en av vinprodusentene som kommer til vinmessen i Tromsø i april.

Det er en litte spesiell vingård fra Burgenland i Østerrike. Og ikke bare er den spesiell, de skaper noen av de beste ”naturvinene” jeg noen sinne har smakt.

Det er familien Michlits som har bygd opp gården Meinklang siden 1994. Og den drives etter en Rudolf Steiners antroposofiske filosofi. Og hermed er det bevist at Rudolf Steiner er mer enn steinerskolene.

Ungarske puzaen.

Angela+Werner_jun3_gI midten av den ungarske puzaen, stiger Somló, en utdødd vulkan, opp mot himmelen. Kronet med ruiner fra det 11. århundret. På skråningen trives vin med århundrer av tradisjoner og historie. Viner som til tider har vært sammenlignet med Tokayer. Men, kanskje vært mest berømte for sin helbredene virkninger. De tradisjonelle pannonske apotekene solgte dem som medisin. ”Vinum Solaianum omni tempore Sanum.”

Grevens Skråning.

Gräflicher Hang, eller Grevens Skråning i det Østeriske Burgenland. tett på den ungarske grensen, er der Meinklang vinene kommer fra. Skråningen består av vakre lava søyler som danner en levegg og som leder den varme vinden oppover. På grunn av den sørlige beliggenheten i så skapes det et optimalt mikroklima.

Mer enn et fancy navn.

Meinklang er mer enn et fancy navn. I følge vinmakeren Werner Michlits så er det en filosofi bak navnet. Oversatt til norsk, betyr navnet Min lyd. ”Min” symboliserer ifølge Michlits, en personlige vinstil- lyd eller klang, viser til harmoni med naturen. Og harmoni er det. Gården har sin helt egen syklus, gjødsel fra 300 Angus storfe, planter, som kløver, urter og gress vokser vilt mellom vinstokkene og gir habitat til nyttige innsekter og organismer. Og alt gir grunnlag for sunne vinstokker. Som igjen gir et utgangspunkt for en positiv smak og utvikling av druene. Noe som speiler seg i deres fantastiske viner.

BegruenungNå skal det sies, det er ikke noe bakstreversk over vinproduksjonen hos Angela og Werner Michlits- alt er basert på tradisjon og innovasjon. Og dermed slutter de seg til rekken med noen fantastiske ”Naturvin” produsenter som har kommet frem i Italia med Luca Roagna og Arianna Occhipinti samt Eric Texier fra Frankrike.

Jeg behøver vel ikke si at vi gleder oss mektig til at Werner Michlits besøker vinmessen i Tromsø den 16 og 17 april. Med både smakninger og Master Class.

Nå lages det ikke bare vin og andre landbruksprodukter på Meinklang. Det lages også øl. Noe Godt Drikke vil komme tilbake til ved en senere anledning.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.