I tiden fremover, vil Godt Drikke presentere flere av vinprodusentene og vinene som kommer på messa i april.

En vinprodusent som jeg gleder meg til, er Cantina Zaccagnini fra Bolognano, Pescara – Italia. Her i Norge, er de vel mest kjent for pinnevinene sine. Men, de lager en rekke, veldig spennende vin.

Cantina Zaccagnini ble grunnlagt 1978 da faren til dagens eier startet i de små med sine første flasker i kjelleren hjemme. Den gangen hadde Zaccagnini-familien to hektar med vinmarker. I dag har de mer enn 150 hektar vinmark og produserer sånn rundt regnet 1,2 millioner flasker vin årlig.

Dagens Vingård

cantina1Men, de er ikke helt vanlige vinbønder. Dagens eier, Marcello Zaccagnini har et spennende forhold til både vin, kunst og kultur. Da anlegget like ved den lille byen Bolognana ble bygd på slutten av 70-tallet, formet man taket som en vinge. I kjelleren laget man et «øye» som overvåker vinmarkene som ligger tett opp til nasjonalparken Majella. Rett bortenfor anlegget troner en diger fuglstatue. Zaccagnini vil ha kunst både i vinmarkene og i kjelleren. Som sagt, de gjør ikke som alle andre.

Man kan si at det var Zaccagnini som skapte interessen for Abruzzo- viner i Norge. Og det skjedde med akkurat pinnevinen. Og akkurat det med pinnen var opprinnelig en gimmick.

Pinnevin Riserva stemningsbilde– Det var et slags signal fra oss på forbindelsen mellom naturen og vinen. Men så ble disse trebitene et symbol på firmaet og Zaccagnini-vinen, og da kunne vi bare ikke slutte med det. Det begrenser produksjonen vår, men det oppveies av gjenkjennelseseffekten. Det er mange rundt om i verden som nå spør etter «den der vinen med trebiter rundt halsen” fortalte Marcello Zaccagnini til Adresseavisen en gang. Og fortsatt den dag i dag sitter folk og binner små pinner rundt flaskehalsene.

På vinmessen i Tromsø, kommer Angelo Russi. Og det er ikke bare ”pinne vinene” som han kommer til å presentere. Tross alt så har de mer en 20 forskjellige vin, så her blir det en fin smaking med en miks av deres viner fra hvitt, rose, via letter til kraftigere rødvin ­ inkludert pinnevinen ­ og avslutte med deres søte vin. Og det i en spennende Master Class. Også i Vintoget som avslutter to spennende messedager vil Angelo være tilstede på en av stasjonene og presentere et par av vinene sine. Sammen med mat som passer til.

En guided tur Zaccagnini kan du oppleve her.

Jo, Nord Norsk Vinmesse 2015 går foreløpig på skinner. Du kan følge med på Godt Drikkes vinforum som du finner her. Der kan du lese om det siste og gi uttrykk for det du mener.

Kilde. Adressavisen, produsentens hjemmeside.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.