Lervig Aktiebryggeri er et av mine favoritt bryggerier.

Og ikke bare mitt, bryggeriet havnet på Rate Beers topp 100 liste og samme kåring utropte bryggeriet som Norges beste.  Kanskje ikke så rart, Lervigs bryggerimester Mike Murphy har mange års erfaring og høster stor anerkjennelse i bryggerverdenen.

Lervig er også bra på såkalt butikkøl og kanskje aller best er deres pilsner. Et øl som i følge hjemmesidene deres ble Pilsner opprinnelig brygget for innbyggerne som mistet en del av byen sin da Carlsberg stengte det eneste bryggeriet i Stavanger i 2003.

Lervig Pilsner. 

Lys strågul farge, bra hvitt skum. God duft av frukt, gress og humle. Virkelig god smak av humle fin bitterhet og en nydelig ettersmak. En virkelig bra pils. Passer bra sammen med sommersol, svaberg og gode tanker. Meget bra kjøp.

Når vi snakker om Lervig, så kommer man aldri uten om Lucky Jack. Og hvorfor i alle verden skulle vi det. Det er nemlig et fantastisk øl.

Lervig Lucky Jack, Amerikansk Pale Ale

Lys strågul farge med et flott kritthvitt skum. Lekker duft av sitrus, frukt og humle. Smaken er frisk og lever virkelig bra opp til duften. God bitterhet og en flott ettersmak. Passer til pølser, burger og annet godt dra grillen. Dette er et ekte løp og kjøp øl.

Ølene fra Lervig Aktiebryggeri finner du i alle anstendige supermarkeder.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.