Godt Drikke har tidligere omtalt Charles Smith. En av favoritt amerikanerne i motsetning til en oransje mann i Washington DC .

Charles Smith vokste opp rett utenfor Sacramento, California med en fransk far og en walisisk mor.  I ung alder, begynte han en lang reise og en endte opp i Danmark på grunn av en dansk jente. I ni år jobbet han som manager for en rekke rockeband samt arrangerte Europa turneer for en rekke andre band. Akkurat som Satyricon musikeren Sigurd Wongraven, ble Charles Smith fasinert av vin på sine turneer. Og ”wining and dining” ble i følge ham selv en katalysator for den karrieren han har i dag. Nemlig som en av Washington States beste vinprodusenter.

Vinmannen Charles Smith.

Etter ni år i Danmark, flyttet han tilbake til USA. Så i 1999 åpnet han en vinbutikk i Seattle. På en reise samme året, møtte han en franskmann i den lille byen Walla Walla. De fant fort ut at de delte samme fasinasjon for Syrah druen. Charles Smith ble mer en hurtig overbevist om at det eneste riktige var å flytte til Walla Walla og lage sin egen vin. Og ikke så lenge etter, kom hans første vin, 1999 K Syrah. Siden har det gått slag i slag. I 2008 ble han utropt av Wine & Spirits magazine som ” “Best New Wineries of the Last Ten Years,” og “Winery of the Year” og i 2009  utropte Food & Wine magazine ham som årets vinprodusent i USA.

Charles Smith har blitt beskyldt for å være en ekstremt dyktig markedsfører av seg selv og sine viner. Som om det skulle være noe negativt, for man kan ikke komme utenom at han lager noen fantastiske viner. Så bra rødviner at Robert Parker ga en av hans rødviner hele 99 poeng. De siste årene har han også produsert hvitvin og rosévin. Og disse vinene er veldig Italia inspirerte.

Charles Smith Vino Rosé Sangiovese 2016. USA, Washington. Pris kr. 185,- Poeng: 88/100.

2016 årgangen er et snapp bedre enn 2015 som Godt Drikke ga 87 poeng. Fargen har fortsatt sin lyse lakserosa farge. God duft av melon, modne røde bær og hint av sitrus. Fin frisk smak med litt bitterhet. Fortsatt er vinen farlig lettdrikkelig og roper ”mer, mer”.  Denne vinen ligger tettere på Provence enn Italiensk rosévin og man får virkelige mye vin for pengene. Passer best sammen med gode venner etter en lørdagslunsj ute en varm sommerdag. Meget godt kjøp

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.