Noen forslag på grillvin på Bag in Box. Vin som kan nytes enten man sitter på balkongen i byen, ved båten på hytta eller i hagen en sen sommerkveld når hele området dufter nyslått gress, tennvæske og grillmat.

Meinklang Burgenland Red 2014. Østerrike, Burgenland. Pris kr: 449,90

Dette er en vin som irriterrer meg. For noen år siden, så var den litt for annerledes i smaken for meg. Kanskje for at jeg ikke var vant til rødvin fra Østerrike. Men i dag så er det en av mine favoritter og livet skulle være litt fattigere uten den. Vinen er spontangjæret og ufiltrert. Noe den disete røde fargen bærer preg av Duften er herlig, med bær, urter og papir. En snerle duft som dansken Benny Andersen skriver i Svantes viser. Vinen har en god fylde, fruktig og bra balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. Passer glimrende til biff fra grillenn og fredsommelige samtaler. Meget godt kjøp.

Barone Due Leoni Appassimento 2014. Italia, Puglia. Pris 374,80

Testens billigste rødvin, men langt fra den billigste på smak. Fargen er mørk rød, en fin duft av tre og mørke bær. Et liten hint av blomster. Smaken har de samme mørke bærene som i duften, en fin syre. En grei ettersmak. Passer til lammekotelettene fra grillen. Et megt bra kjøp.

Purato Nero d´Avola 2015. Italia, Sicilia. Pris kr. 379,90

En økologisk Sicillianer, laget på nero d’avola-druen. Fargen er nesten blårød, bra duft av mørke bær med et fint hint av urter. En ungdommelig smak med mørke bær som kirsebær og plommer. Bra krydderpreg. Riktig bra balansert. God ettersmak. Sleng på svinekotelettene på grillen.  Meget bra kjøp.

Rosévin

Rosévinen blir en reprise av anbefalingene til 17. Mai. For det første er de et par av de bedre rosévinen på Bag in Box, for det andre så er de vel verd å nevne en gang til.

Biokult Rosé Zweigelt 2016 Østerrike, Niederösterreich Kr. 299,90. 225 Cl

Jeg vet jeg skriver om denne rosévinen til kjedsommelighet. Men den er ikke til å komme utenom når man skal anbefale rosevin på Bag in Box.  Fin dyp rosa farge. Lekker duft av jordbær, anelse lime og blomster. God, saftig på smak. Lever glimrende opp til duften med jordbær, litt sitrus og hint av melon. Dette ble veldig mye frukt, men det er en fantastisk balanse mellom fruktsødmen og syren. Lang og god ettersmak. Dette er kosevin nummer ett når vi snakker om rosévin. Ikke minst så fungerer den sammen med salat og grillet laks. Meget godt kjøp!!

Baron Due Leoni Rosé 2016. Italia. Kr. 349,90

Fargen er lys rosa. God duft av røde bær, jordbær samt små hint av sitrus og noen urter. Rund og fruktig på smak. Lever bra opp til duften. Bra syre og sødme med en lang og fin ettersmak. Passer bra sammen med salat og til kos på balkongen. Meget bra kjøp.

Hvitvin.

Meinklang Grüner Veltliner 2015 Østerrike, Burgenland Pris kr. 429,90

Man kommer aldri uten om trollmannen fra Burgenland når man skal anbefale en hvitvin på bag in box. Den er tidligere omtalt, men som så mye annet her i livet, tåler den å smakes og nytes en gang til. Og som sommer og grillvin, er den uovertruffen.

Gulgrønn på fargen. En frisk, ung duft med sitrus, epler og det lille urteaktige som bare kan kalles lekkert. Smaken er som duften, ungdommelig fruktig. Men allikevel med fylde og med samme epler og sitrus som i duften. Riktig bra syre og sødme. Lang ettersmak. Kan brukes til grillet skalldyr og fisk. Og ikke minst kan den brukes til kos sene sommerkvelder etter at grillen har sluknet. Meget bra kjøp.

Wongraven Morgenstern Riesling 2016 Tyskland, Pfalz. Kr. 419,90

Det er ikke sommer om det ikke finnes en klassisk Riseling. Wongraven har med sin Bag in Box skapt akkurat en sånn som oppfyller alle sommerens drømmer og kriterier.

En fin gulgrønn farge. En klassisk, nydelig duft av epler og sitrus. Smaken har en god fylde, frisk med en elegant syre som kommer tydeligere frem mot slutten. En god og lang avslutning med et lekkert hint av eple. Denne vinen går fint sammen med både grillet kylling og gode venner. De siste dog ikke grillet. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.