Tre glimrende viner fra Loire.

0

Jeg er svak for vinene fra Loire.

Loire kalles Frankrikes hage. Og det er det god grunn til. Landskapet ved elven Loire er et sjeldent vakkert, frodig syn. Et landskap som både inneholder storslåtte borger og mer enn 300 slott, samt en rekke gamle landsbyer. Jeg mener det ikke er en tilfeldighet at Loire finnes på UNESCOS liste over verdensarvområde. Og vinen bærer preg av det landskapet de er dyrket i. Ikke det at jeg mener vinen skulle være på UNESCO sin liste, men når de er som best, er de virkelig fantastiske.

Jean-Marie Berthier

Jean-Marie Berthier er en av vinbøndene som skaper disse fantastiske viner. Han slo seg ned i Sainte-Gemme-en-Sancerre i 1983 og siden da har han og på senere år hans sønner, utviklet og skapt noe spennende ut av Vignobles Berthier. De har i dag 19 hektar, fordelt på gårdene Domain Clairneaux i Sancerre og Domaine Montbenoit i Coteaux du Giennois.

Berthier Domaine des Clairneaux Sancerre Rosé 2016. Frankrike, Loire, Sancerre. Pris kr: 198,10 Poeng 88/100

Lys rosa på farge. God fruktig duft med røde bær og en anelse urter. God fruktig smak med samme bær som i duften. Riktig bra syre og sødme. Tett på den perfekte ettersmaken. En vin som passer aller best til kos. Sommerens rosévin? Meget bra kjøp.

Berthier Clairneaux Sancerre 2016. Frankrike, Loire, Sancerre. Pris kr 198,10 Poeng 87/100

2015 årgangen var bra, men 2016 er et lite hakk bedre. Gulgrønn på fargen med en duft av lyse hagebær og sitrus. Bra fylde på smak med sitrus, epler og en bra balanse mellom syre og sødme. God ettersmak. Passer fint sammen med fisk. Meget bra kjøp.

Berthier Pouilly-Fumé 2015 Frankrike, Loire, Pouilly-Fumé. Pris kr 198,10 Poeng 88/100

Fargen er lys gyllen, bra duft av sitrus, stikkelsbær og fint hint av blomster. Smaken er frisk med en god munnfølelse. Vinen lever fint opp til duften med en bra syre og sødme. Lang og elegant ettersmak. Passer bra sammen med skalldyr samt fungere glimrende til midnattssol. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.