Et knippe italienske viner.

Noen italienere som passer til de fleste lommebøker.

Som fortalt et flertall ganger, så er Italia nordmenns foretrukne vinland. Og som med alle bra smakinger, begynner vi med en hvit samt en rose.

Angelucci Leonate Pecorino Colline Pescaresi 2014 Italia, Abruzzo, Colline Pescaresi 86 poeng

Fargen er gul med et grønnlig skjær. Fin duft av sitrus, noe urter og frisk frukt. Smaken lever langt på vei opp til duften med en behagelige fylde, lekker frukt og en syre som er virkelig bra balansert. Bra ettersmak. En ekte kosevin. Meget bra kjøp.

Villabella Bardolino Chiaretto Classico Organic 2014 Italia, Veneto, Bardolino 86 poeng.

Dette er en morsom rosevin. Med en lysrosa farge, nesten så jeg vil kalle det en oransjevin. Lekker frisk duft av epler, sitrus og bær. Smaken er delikat og frisk. God munnfølelse, bra balansert syre og sødme. Fine bærtoner i ettersmaken. Passer bra til salater og andre letter retter. Aller best til kos. Dette må være en av våren og sommerens bedre roseviner. Virkelig prisverd. Meget bra kjøp.

Rødvin.
Pelassa Nebbiolo d’Alba Sot 2012 Italia, Piemonte, Alba 86 poeng

Fin rubinrød farge. Nydelig duft av urter, blomster og fat. Nesten tatt ut av læreboka om hvordan en nebbiolo skal dufte. Smaken har en god fylde, bra syre og sødme. Passelig med tannin. En riktig god ettersmak av tørket frukt. Nydelig. En vin som går fint sammen med lam og vilt. Meget bra kjøp.

3514501-1Stemmari Passiata 2014 Italia, Sicilia 84 poeng.

En riktig dyp, rød farge. Fin duft av kirsebær, tørket frukt og jord? Smaken har en fin sødmefylt start. Noe tørket frukt. Bra balanse. En lang ettersmak som sitter bra.En vin jeg gjerne vil bruke til gryter av lam. Bra kjøp!

Angelo Borrani Governo 2014 Italia, Toscana, 82 poeng

Fin rød farge. Duft av kirsebær, noe blomster og noe jeg ikke helt klarer å definere. Lett fruktig smak med røde bær. En altfor kort ettersmak. Kan gå greit sammen med lyst kjøtt. Godt kjøp i forhold til pris.

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.