Fire øl med en sekser på terningen.

Opprinnelsen til saison-øl, eller på godt norsk, sesong øl, finner man på de belgiske gårdene som brygget øl på høsten eller vinteren for at gårdsarbeiderne kunne drikke ølet om sommeren.

Med andre ord, den gangen var ølet ikke spesielt sterkt. Også tatt i betraktning at de fikk fem liter øl om dagen. Dagens saison er sterkt påvirket av Saison Dupont Vieille Provision som ble kåret til verdens beste øl i 2005. Derfor er de fleste sterkt karbonert, fruktig, med kryddersmak. Her er et knippe saison. Av den moderne typen. Alle fire får en seks på terningen.

Silly Saison, Belgia.

Nest inntil brun på fargen. Behagelig duft av malt, krydder og karamell. Smaken har en riktig god fylde, en del sødme som er bra balansert. Lang ettersmak som slettes ikke er dårlig. Meget bra kjøp.

Nøgne Ø Saison, Norge.

Fargen er fin disete gyllengul. Duften har en god duft av malt, sitrus og hint av krydder. Her følger smaken duften på en fin måte. Med god fruktighet og en godt balansert sødme og bitterhet.  Lang og god ettersmak. Meget godt kjøp.

Del Ducato Vieille Ville Saison, Italia

Fin disete gul farge. Nydelig duft av sitrus, sure bær og hint av urter. Frisk på smaken med en fint balansert bitterhet. En tørr og frisk ettersmak. Smakingens mest sexy flaske. Riktig bra kjøp.

Lervig Saison Norge,

Gyllen gul på fargen. Fin duft av sitrus, noe malt og hint av blomster. Smaken lever opp til duften med en god friskhet, noe sitrus og en riktig god ettersmak. Veldig bra balansert øl. Et riktig bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.