Det er noen viner man husker på grunn av etiketten. Er etiketten kombinert med en riktig bra vin, så tar det en del år før man glemmer den.

En sånn vin og etikett kommer fra den tyske vingården Weingut Emil Bauer & Söhne. Gården ligger ved Landau-Nußdorf, tett på Neustadt i Pfalz. Siden 2011 er det femte generasjon, brødrene Alexander og Martin Bauer som overtok gården etter faren Norbert som hadde driftet de 30 hektarene i mer enn 40 år. Alexander hadde drømt om å bli vinbonde siden han var barn og har en solid utdannelse som kjellermester samt en lang erfaring fra diverse vingårder i Tyskland og Sør-Afrika.

Broen Martin Bauer fikk seg en universitets utdannelse innen markedsføring og ble headhuntet først til Mercedes og senere til BMW. Men det var ikke tvil om hva han ville da faren trakk seg fra gården og lot sønnene overta. Så det var han som kom opp med ideen til etikettene jeg så første gangen for tre år siden. Første gangen jeg så etikettene, flira jeg godt. Men jeg var skeptisk til vinen og trodde det hele var et jippo. Men så feil jeg tok. For vinen var og er veldig bra. Hvordan etikettene og vinen var? Ja, det ser du her.

Emil Bauer Just Riesling for me, thanks 2017. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 185,- Poeng 89/100

Drua er som navnet sier, en riesling. Lys gulgrønn farge. Meget frisk og god duft av grønne epler, sitrus med et fint hint av honning. Smaken er som duften, frisk og fruktig. Bra fylde, meget bra syre. En tørr god ettersmak. En vin som passer bra sammen med fisk, salat og ikke minst til kos. En ekte løp og kjøp vin.

Emil Bauer Don´t drink my Sauvignon Blanc 2017. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 185,- Poeng 88/100

Sauvignon Blanc 100%. Lysgul med et grønt skjær. Frisk duft av sitrus, stikkelsbær med lekkert hint av urter. En riktig bra fylde på smak. Frisk og fruktig. Riktig god syre og sødme. Lever opp til duften med sitrus og bær. Fruktig og god ettersmak. En vin som man kan kose seg med om man ikke bruker den sammen med skalldyr. Men det er jo kos det også. Meget bra kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.